To je to što me zanima!

Pita sa šparogama i pršutom

Počela je sezona šparoga, dok za pršut sezona nikad ni ne prestaje, pa napravite obitelji ovu slasnu pitu koja može poslužiti kao laganiji ručak ili finu i sočnu večeru
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto:

  • 190 g brašna
  • 60 g parmezana
  • 100 g maslaca
  • žumanjak
  • 2 žlice vode

Nadjev:

  • žlica maslinova ulja
  • 7 kriški pršuta
  • 4 jaja
  • 2 dl vrhnja
  • 2 žlice vlasca
  • 2 svežnja šparoga

Priprema:

U električnoj sjeckalici izmiksajte brašno, parmezan i maslac dok smjesa ne postane nalik na krušne mrvice. Dodajte žumanjak i umijesite tijesto. Razvaljajte ga i oblikujte u kuglu, omotajte plastičnom folijom i hladite 20 minuta.

Namastite posudu za pečenje. Razvaljajte tijesto i stavite ga u posudu za pečenje, hladite deset minuta pa ga napunite kuglicama za pečenje ili grahom i pecite 15 minuta na 190°C.

VRLO JEDNOSTAVNO Recept za francusko tijesto bez jaja od kojeg možete raditi sve i svašta, od slanog do slatkog

Maknite kuglice i pecite još deset minuta. Umutite jaja, vrhnje i vlasac. Posolite i popaprite. Na tijesto složite red šparoga i prelijte dijelom smjese od jaja. Ostale šparoge zamotajte pršutom i stavite u posudu za pečenje. Prelijte ostatkom smjese od jaja i pecite oko 30 minuta na 180°C.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 06.03.2021.

    Šparoge i jaja utvrdo su mi zakon.

  • Cirenac 06.03.2021.

    Pršut je stavljati u pitu smrtni grijeh.

  • nap 06.03.2021.

    nema do pite od jabuka

Komentiraj...
Vidi sve komentare