Počela je sezona šparoga, dok za pršut sezona nikad ni ne prestaje, pa napravite obitelji ovu slasnu pitu koja može poslužiti kao laganiji ručak ili finu i sočnu večeru
Vidi originalni članak
Sastojci:
Tijesto:
- 190 g brašna
- 60 g parmezana
- 100 g maslaca
- žumanjak
- 2 žlice vode
Nadjev:
- žlica maslinova ulja
- 7 kriški pršuta
- 4 jaja
- 2 dl vrhnja
- 2 žlice vlasca
- 2 svežnja šparoga
Priprema:
U električnoj sjeckalici izmiksajte brašno, parmezan i maslac dok smjesa ne postane nalik na krušne mrvice. Dodajte žumanjak i umijesite tijesto. Razvaljajte ga i oblikujte u kuglu, omotajte plastičnom folijom i hladite 20 minuta.
Namastite posudu za pečenje. Razvaljajte tijesto i stavite ga u posudu za pečenje, hladite deset minuta pa ga napunite kuglicama za pečenje ili grahom i pecite 15 minuta na 190°C.
Maknite kuglice i pecite još deset minuta. Umutite jaja, vrhnje i vlasac. Posolite i popaprite. Na tijesto složite red šparoga i prelijte dijelom smjese od jaja. Ostale šparoge zamotajte pršutom i stavite u posudu za pečenje. Prelijte ostatkom smjese od jaja i pecite oko 30 minuta na 180°C.