Sastojci: pola šalice maslaca na sobnoj temperaturi te malo maslaca za premazivanje lima, pola šalice džema od malina, pola šalice malina, 2 šalice brašna, pola žličice soli, pola žličice praška za pecivo, pola šalice šećera (može i manje), jaje, žličica ekstrakta vanilije, šalica kikirikijeva maslaca, pola šalice nasjeckanoga slanoga prženoga kikirikija.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacem lim za pečenje. Pomiješajte džem i zdrobljene maline u maloj zdjeli. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Istucite maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i glatka, oko 2-3 min. Dodajte jaje i vaniliju pa miješajte da se sastojci povežu.
Dodajte maslac od kikirikija i opet dobro promiješajte. Postupno dodajte brašno i sve lagano miksajte da se sastojci povežu. Utisnite pola tijesta u pripremljeni lim. Premažite malinama. U preostali dio tijesta umiješajte kikiriki i natrgajte tijesto preko džema. Pecite dok pita na vrhu ne postane zlatno-smeđa, oko 35-40 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO: FOTELJA OD KOKICA U STANU AKADEMSKE SLIKARICE