To je to što me zanima!

Pikantna pileća juha s curryjem

Kada je juha gotova, rezance razdijelite u šest zdjelica. Prelijte ih juhom, nadjenite svježim povrćem, listićima bosiljka, korijandera i kikirikijem te poslužite
Vidi originalni članak

Priprema:

U loncu zakuhajte kokosovo mlijeko. Kuhajte 10 do 12 minuta dok dio ne ispari. Umiješajte pastu od curryja te miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Rižine rezance skuhajte prema uputstvu. U smjesu s curryjem dodajte temeljac, šećer, sojin umak i sol s češnjakom te ostavite da zakuha. Smanjite vatru i ostavite da krčka deset minuta povremeno miješajući. Dodajte piletinu nasjeckanu na komadiće i zagrijte. Rezance razdijelite u šest zdjelica za juhu. Prelijte ih juhom, nadjenite svježim povrćem, listićima bosiljka, korijandera i kikirikijem te poslužite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

2 limenke kokosovog mlijeka, 50 g crvene curry paste, 250 g rižinih rezanaca, 800 ml pilećeg temeljca, 55 g smeđeg šećera, 2 žlice sojinog umaka, 3/4 žličice soli s češnjakom, 380 g pečene piletine, 350 g naribanog kupusa, 75 g naribane mrkve, 75 g klica graha, svježi listići bosiljka i korijandera, kikiriki po želji

ZDRAVIJE ALTERNATIVE Grickalice koje ne debljaju: Uz film poslužite pečeni slanutak

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare