Šalša je idealna za ljeto, puna je povrća, zdrava i osvježavajuća. Možete ju iskoristiti kao umak za razne tjestenine, a fina je i kao namaz na kruhu ili tostu
Vidi originalni članak
broj osoba: 4
priprema: 15 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
500 g rajčice, velika glavica crvenog luka, 3 češnja češnjaka, šaka svježeg bosiljka, manja ljuta paprika, sol, papar, suhi peršin, crvena paprika
Priprema:
Operite i očistite povrće. Iz paprike izvadite sve sjemenke. Grubo nasjeckajte sve namirnice pa ih ubacite u blender. Sve dobro izblendajte pa dodajte začine. Još jednom kratko upalite blender da se sve sjedini. Dobivenu šalšu procijedite kroz cjedilo. Krupniji dio salse prebacite u teglicu. Nemate li kod kuće blender, povrće možete i sami sitno nasjeckati nožem te pomiješati sa začinima. Šalšu čuvajte u frižideru, hermetički zatvorenu. Svježa će biti od 5 do 7 dana.