Sastojci:
Za kore:
- 4 bjelanjka sobne temperature
- 3/4 šalice kristalnog šećera
- 1/4 šalica šećera u prahu
- žličica i pol kukuruznog škroba
- pola žličice bijelog octa
- pola žličice vode od cvijeta naranče (nije obavezno)
POGLEDAJTE VIDEO o desertu koji mnogi obožavaju:
Za kremu od limuna:
- 3 limuna, izribati koricu i iscijediti sok
- 1/3 šalice kristalnog šećera
- 4 velika žumanjka
- prstohvat morske soli
- 3 žlice kokosovog ulja sobne temperature
Za šlag:
- 1 šalica vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica vode od cvijeta naranče (nije obavezno)
Voće:
- 1 ružičasti grejp, oguljen i narezan na šnitice
- 1 naranča, oguljena i narezana na šnitice
- 1 zrela japanska jabuka, oguljena i tanko narezana
- sjemenke od polovice nara
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva pa protvan obložite papirom za pečenje. Potom uzmite manju posudu pa na papiru za pečenje ocrtajte tri kruga. Papir preokrenite.
Sljedeći korak je priprema kora od bjelanjaka. Izmiksajte bjelanjke sve dok ne dobijete snijeg. Postepeno dodajte kristalni šećer dok mikser i dalje radi pa umutite šećer u prahu i kukuruzni škrob. Nastavite miksati dok ne dobijete čvrstu smjesu. Na kraju dodajte ocat i vodicu od cvijeta naranče.
Žlicom stavljajte smjesu unutar ocrtanih krugova tako da u sredini svake kore ostane udubina za punjenje. Pecite kore oko sat vremena, dok ne postavu tvrde i osuše se.
U međuvremenu napravite kremu od limuna.
U lonac stavite malo vode i pustite da lagano krčka (za kuhanje kreme na pari). U staklenoj posudi (vatrostalnoj) pomiješajte limunov sok, koricu limuna, šećer, žumanjke i sol. Stavite posudu iznad kipuće vode. Kuhajte uz stalno miješanje dok se krema ne zapjeni, a zatim zgusne - oko 10 minuta. Uklonite posudu s kremom s pare pa polako umiješajte kokosovo ulje.
Zatim procijedite kremu kroz cjediljku, prekrijte je plastičnom folijom (da se ne stvori kožica) i stavite u hladnjak.
Pripremite šlag. Miksajte sve sastojke dok ne dobijete finu teksturu.
Na kraju punite ohlađene beze kore kremom od limuna, na to rasporedite šlag, a na šlag voće. Po vrhu svakog deserta posipajte sjemenke od nara, prenosi allrecipes.com.