Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta
Sastojci:
4 pastrve (po 200 g), 3 žlice narezanih badema, 8 malih mladih krumpira, 7 dag maslaca, 2 žlice brašna, 2 limuna, nekoliko listića peršina, sol i papar
Postupak:
Temeljito četkom pod mlazom vode očistite mladi krumpir, nemojte guliti. Kuhajte ga 20 minuta u slanoj vodi. Pastrve očistite, operite, obrišite te posolite i popaprite. Uvaljajte ih u brašno, zatim podignite držeći za rep i protresite da otpadne višak brašna.
Ispržite ribe na maslacu. Stavite ih na zagrijani pladanj. Na preostalome maslacu, u istoj tavi, popržite bademe, zalijte ih limunovim sokom i miješajte dok sok malo ne potamni, ali ne smije pocrniti. Oko ribe poslažite narezane mlade krumpire, zalijte sve umakom, pospite bademima i ukrasite peršinom.