To je to što me zanima!

Ove jeseni čili je ključan začin koji trebate koristiti u vrtu

Možda zvuči čudno, ali ljuti začin poput čilija može poslužiti doista važnoj svrsi u vašem vrtu dolaskom hladnijih dana, a ovaj savjet je za sve one koji brinu o životinjama
Vidi originalni članak

Ptičice su svake zime gladne i trebaju ljudsku pomoć kako bi preživjele. Čili u prahu može pomoći u zaštiti hrane ostavljene pticama i spriječiti da je ukradu i pojedu druge životinje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Masivno smanjenje broja insekata - broj je pao za čak 80 posto u posljednjih 20 godina zahvaljujući gubitku staništa i klimatskim promjenama - smatra se da ima posredne učinke u hranidbenom lancu, budući da ptice imaju daleko manje hrane, što dovodi ptice u opasnost od gladi.

LETEĆI ODRED ZA ČISTOĆU Ptice u Francuskoj istrenirali su da skupljaju opuške po parku

Veliki problem s ostavljanjem hrane za ptice jest to što će je druge životinje - poput vjeverica ili lisica - pokušati ukrasti.

NEŠTO MALO DRUGAČIJE Dašak Meksika na stolu: Lonac s piletinom i čipsom od tortilja

Tu dolazi čili u prahu. U mješavinu sjemenki, kikirikija i voćki, a možete ostaviti i krušne mrvice, dodajte čilija. To je zato što na ptice uopće ne djeluje čili u prahu, dok ga vjeverice i lisice mrze, što vam omogućuje da svu hranu ostavite za ptice.

LJUTO JE ZDRAVO Koliko će netko živjeti ovisi o pojedenoj količini ljute hrane

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare