To je to što me zanima!

Ovako ćete napraviti savršena poširana jaja svaki put: 'Treba vam tava s malo vode i soli'

Britanski kuhar Paul Foster, koji je osvojio Michelinovu zvjezdicu, savjetuje kako možete jednostavno spremiti poširana jaja, bez previše muke i kompliciranih metoda
Vidi originalni članak

Britanski kuhar Paul Foster ima jednostavnu metodu za kuhanje savršeno poširanog jajeta, bez octa, u trajanju od samo nekoliko minuta. Inače Paul je osvojio Michelinovu zvjezdicu za svoj restoran u Stratfordu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pokazat ću vam kako napraviti savršeno poširano jaje. Znam da je to mnogima problem. Treba vam samo tava s malo vode i soli, a bez octa - kaže kuhar.

TRIKOVI ZA USKRS Evo kako skuhati jaja tako da su savršeno tvrda i lako se gule

Što god vam drugi rekli, ne slušajte ih, upozorava kuhar.

- Ubacite prstohvat soli, uzmite najsvježije moguće jaje, na sobnoj temperaturi, i stavite ga u sito, što će vam omogućiti da se riješite vodenastih komadića bjelanjka. Zakuhajte duboku posudu s vodom, a zatim smanjite vatru malo prije ključanja te promiješajte - kaže Paul.

Jaje ne morate mutiti, već samo blagim miješanjem ćete mu pomoći da se 'stegne' i ne zalijepi za dno posude te da se jednostavno lijepo formira.

@paulfosterchef How to poach a perfect egg!! No vinegar required. ##egg #viral #chef #chefsoftiktok #simplerecipe #eggsoftiktok #howtocookproperly #cooking #poachedegg #howtocook #eggs @foodies ♬ Comptine d'un autre été, l'après-midi - Yann Tiersen

Paul je postavio mjerač vremena na dvije minute, savjetujući da ga provjerite u to vrijeme.

- Dajte mu malo ljubavi, nemojte odustati - dodao je.

Nema octa, dobro izgleda i neće imati gadan okus, objasnio je.

- Kad sam bio mladi kuhar, rekli su mi da koristim ocat, ali naučio sam bolji način - kaže.

Nakon dvije minute, upotrijebio je šupljikavu žlicu kako bi nježno podigao jaje iz vode. Paul savjetuje da ne dođete u iskušenje da pojačate vatru.

JEDNOSTAVNO JE Napravite tretman za kosu od jaja: Jača je i ubrzava njen rast

- Ocijedite jaje na nekom papiru. Nikad ga nemojte stavljati ravno na tost jer će ga samo namočiti, potom onda ga samo začinite. Malo morske soli i mljevenog papra - predlaže kuhar.

Dobit ćete savršeno kuhani tekući žumanjak i fino mekani bjelanjak. Obožavatelji kuhanja brzo su ga pohvalili u odjeljku za komentare, ističući kako vole poširana jaja i kako će njegov način definitivno isprobati.  

- To izgleda savršeno - napisao je netko.

- Hej, hvala, godinama se borim da napravim ovo jelo, upravo sam isprobao tvoju metodu i uspjela je - zahvalio mu se jedan pratitelj.

USKRŠNJA HRANA Znate li zašto tradicionalno na Uskrs jedemo šunku i mladi luk?

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare