To je to što me zanima!

Otvara se novi bistro Le Kolač: Nudit će fine sendviče, salate, namaze kao i raznolike slastice

Posebno je interesantan način odabira željene hrane, jer ona se neće nalaziti u vitrinama, nego na lebdećim tanjurima kako bi posjetitelji mogli u punom smislu doživjeti određeno jelo ili slasticu
Vidi originalni članak

Bistro Le Kolač ima novo ruho i novu, bogatu ponudu, ne samo slatkih, nego i slanih jela. Nalazi se na novoj lokaciji u Parku kneževa u Zagrebu, a ističe se vrlo atraktivnim prostorom koji potpisuju Tvrtko Topić i Tea Kličinović iz arhitektonskog biroa Arhikultura d.o.o.

POGLEDAJTE VIDEO: Le Kolač na novoj lokaciji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Robert Hromalić je tako predstavio zanimljiv brunch menu koji se sastoji sedam vrsta ručno rađenih/artisan kolača, četiri raznovrsna doručka i deset slanih jela “obojila” je kreativna kombinacija sastojaka. Dostupne su i bezglutenske kao i vege opcije. 

Sam prostor je zamišljen kao community zona, s vrlo udobnim foteljama i dvosjedima, kako bi gosti mogli promatrati pripremu njihovih poslastica. Uz 28 sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu, još 78 osoba može uživati u ponudi na velikoj terasi.

PECITE KAO PROFESIONALCI Vrhunski slastičari otkrili od kakvih materijala su protvani koje koriste za pripremu kolača

Posebno je interesantan način odabira željene hrane, jer ona se neće nalaziti u vitrinama, nego na lebdećim tanjurima kako bi posjetitelji mogli u punom smislu doživjeti određeno jelo ili slasticu

- Želimo da gosti konzumiraju sve njima poznato u modernijoj verziji, međusobno dijele hranu te da se pritom osjećaju opušteno okruženi dragim ljudima - istaknuo je Robert Hromalić.

Jelovnik će se mijenjati jednom mjesečno, no jela koja se pokažu najomiljenijima i najprodavanijima ostaju na jelovniku i više mjeseci. Neodlučni slatkoljupci i svi koji vole dijeliti hranu doći će na svoje, naime mogu naručiti bite-size kolače i tako isprobati više vrsta ili ih podijeliti s prijateljima.

Od slanih varijanti nude se kroasan sendviča, chia kaša s voćnom salatom i proteinima, pohanih tramezzina ili avocado sourdough kruhom s mekano kuhanim jajima.

U TIJESTO IDE I ROGAČ 'Naše krafne s finom kremom od naranče hit su u Zagrebu, kod kuće ih je teško napraviti'

U vrijeme bruncha ili ručka zasigurno će vam se svidjeti slana jela kao što su: pašteta od gusje i pileće jetrice i tostirane šparoge s lososom i skutom, kao i salata s pistacijom i stracciatelom. Sendvič Pizzaiolo i plata s raznim kruščićima i namazima još su neki noviteti, o čijoj popularnosti ovisi ostanak ili izbacivanje s jelovnika. Burata sa sicilijanskom caponatom (tikvice, patlidžani, rajčice i kapari) i crab roll - tostirano toplo pecivo s kremastom salatom od rakova, bogatstvom okusa zaokružuju slanu ponudu. 

Od slastica će u ponudi biti hladni lava cake, kolač od lješnjaka i karamela, tart od pekan oraha, bezglutenski zapečeni cheesecake s limunom i yuzuom i flan od pistacija i višnje.

GOTOVO ZA 10 MINUTA Desert koji vam neće uništiti dijetu - sadrži 200 kalorija, a potrebna su tek četiri sastojka

Bistro Le Kolač Park kneževa počinje s radom u utorak, 9. svibnja, a radno vrijeme je od utorka do nedjelje od 8 ujutro pa sve do 23 sata navečer.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare