To je to što me zanima!

Otkrivamo tajnu kako da kokice ispadnu savršeno kao iz kina!

Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne i mekane umjesto hrskave. Zato pazite da ne pretjerate
Vidi originalni članak

Ove kokice bit će najukusnije i najhrskavije koje ste ikad probali, pratite korake i savjete, vrlo je jednostavno.

Umjereno s uljem

Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne i mekane umjesto hrskave. Zato pazite da ne pretjerate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kvaliteta zrna

Nikada ne zanemarujte kvalitetu zrna. Stare, ustajale kokice neće imati onaj savršen hrskavi okus. Obratite pažnju na svježinu zrna kako biste osigurali najbolji okus.

24SATA U GASTRO ĐIRU Veliki gastro vodič: Evo gdje u Rijeci fino jesti i do 10 eura

Pravilna upotreba soli

Ne želite da vaše kokice budu preslane ili da se so neravnomjerno rasporedi. Zato je važno fino samljeti so kako bi se ravnomjerno rasporedila na kokicama.

Nadzor tijekom kuhanja

Kokice brzo mogu izgorjeti ako ih ostavite bez nadzora. Koristite lonac sa staklenim poklopcem kako biste mogli pratiti kako se kokice peku.

Umjerenost s dodacima

Pazite da ne pretjerate s dodacima poput soli ili maslaca. Previše tih sastojaka može uništiti prirodni okus kokica.

Ne oslanjajte se samo na tajmere

Tajmeri u mikrovalnoj pećnici nisu uvijek točni. Umjesto toga, pratite vrijeme kuhanja i osluškujte kada kokice prestanu pucketati.

Ne ostavljajte ih da stoje predugo

Kokice su najukusnije kada su svježe. Ne ostavljajte ih predugo nakon kuhanja jer mogu postati presuhe ili izgubiti hrskavost.

RIJEČ DOMAĆIH STRUČNJAKA Muka zvana hemoroidi: Evo kako možete olakšati tegobe

Redovito protresajte lonac

Redovito protresanje lonca tijekom kuhanja osigurava da se kokice ravnomjerno skuhaju i sprječava njihovo izgaranje.

Dodajte preljev nakon kuhanja

Previše vruće kokice mogu brzo upiti preljev, pa je najbolje dodati ga nakon što se kokice ohlade. To će osigurati ravnomjerno raspoređivanje preljeva i očuvanje hrskavosti kokica.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • komentator/Luka 08.11.2024.

    tajna je u tome da se makne poklopac

  • Barbara33333 08.11.2024.

    Uvek mi ispadnu super. 🤣

  • DoraTea 08.11.2024.

    Kokice su bezveze, ako hoću slano i masno uzmem čips, tako da se isplati

Komentiraj...
Vidi sve komentare