To je to što me zanima!

Otjerajte sve viruse: U ovu juhu ide čak 26 češnjeva češnjaka

Jesen je stigla, a u zadnje vrijeme mnogi muku muče s prehladama i kašljem. Tople juhice odlični su saveznici za jačanje imuniteta i tjeranje virusa, a u ovu juhu osim češnjaka ide i đumbir
Vidi originalni članak

Početak školske godine, kao i uvijek, donosi povećan broj prehlada i viroza. Za jak imunitet prije svega je važna raznolika prehrana. Tople juhice uvijek su dobar izbor, a juha od češnjaka posebno će vas čuvati od virusa. 

POGLEDAJTE VIDEO: Top savjeti za moždani udar

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci (za četiri osobe): 26 češnjeva češnjaka (neoguljenih), 2 žlice maslinova ulja, 20 g maslaca, 1/2 žličice kajenskog papra, naribani svježi đumbir, 2 nasjeckana luka srednje veličine, timijan, 100 ml vrhnja, 900 ml povrtnog temeljca i 4 kriške limuna

Priprema:  Zagrijte pećnicu na 180°C i pod folijom pecite neoguljeni češnjak 45 minuta. Istisnite omekšali češnjak u zdjelicu. Ugrijte maslinovo ulje i maslac, dodajte luk, timijan, đumbir i kajenski papar pa pirjajte dok luk ne postane staklast, otprilike 6 minuta. Dodajte pečeni i svježi češnjak i pirjajte još pet minuta.

SAVJETI NAŠEG LIJEČNIKA Počela je škola: Evo kako djeci što više ojačati imunitet za zimu

Dodajte temeljac, poklopite i kuhajte dok češnjak ne postane posve mekan, 20-ak minuta. Štapnim mikserom napravite krem juhu, dodajte vrhnje, malo soli i papra i poslužite pokapano limunovim sokom.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 𝓝𝓲𝓷𝓪 𝓽𝓱𝓮 𝓫𝓪𝓭𝓪𝓼𝓼 24.09.2024.

    Boze sacuvaj!

  • mars7 24.09.2024.

    Cesnjak snizava tlak snizava masnocu lijeci prehladu

  • starii_vatrogasec 0076 24.09.2024.

    Ja bi jos dodal , crveni cili , pa bi onda bila vatrena juhica . 😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare