Hladnu gazpacho juhu obično radimo od rajčice i drugog povrća, ali jednako dobro funkcionira i s jagodama.
POGLEDAJTE VIDEO:
broj osoba: 4
priprema: 60 minuta
Sastojci:
400 g jagoda, 600 g zrelijih rajčica, 80 g krastavca, 50 g crvene svježe paprike, 60 g zelene svježe paprike, 40 g krušnih mrvica, manji češnjak, 150 ml maslinova ulja, 500 ml vode, 20 ml octa od cherryja, 12 g krupne soli, svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Operite sve povrće, ogulite ako je potrebno, uklonite sjemenke iz krastavca i paprika te narežite sve na veće komade. Sve povrće stavite u zdjelu i dodajte ulje, ocat, češnjak, vodu, sol, papar, krušne mrvice. Dobro promiješajte, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na osam sati. Izvadite povrće iz hladnjaka, dodajte mu nasjeckane jagode (nekoliko jagoda sačuvajte cijele za serviranje) pa sve izblendajte. Dodajte još soli i papra ako je potrebno. Poslužite vrlo hladno, ukrašeno jagodama, a možete u gazpacho dodati i krutone od kruha ili trakice pršuta.