To je to što me zanima!

Osvježavajući recept: Gazpacho s jagodama za vruće ljetne dane

Hladne juhe su odličan odabir za vruće ljetne dane. Jagode se odlično uklapaju i u slana jela ne samo u desertima. Poslužite vrlo hladno, ukrašeno jagodama
Vidi originalni članak

Hladnu gazpacho juhu obično radimo od rajčice i drugog povrća, ali jednako dobro funkcionira i s jagodama

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

broj osoba: 4

priprema: 60 minuta

RECEPT DANA Danas napravite finu focacciu - omiljenu talijansku pogaču

Sastojci:

400 g jagoda, 600 g zrelijih rajčica, 80 g krastavca, 50 g crvene svježe paprike, 60 g zelene svježe paprike, 40 g krušnih mrvica, manji češnjak, 150 ml maslinova ulja, 500 ml vode, 20 ml octa od cherryja, 12 g krupne soli, svježe mljeveni crni papar

Priprema:

Operite sve povrće, ogulite ako je potrebno, uklonite sjemenke iz krastavca i paprika te narežite sve na veće komade. Sve povrće stavite u zdjelu i dodajte ulje, ocat, češnjak, vodu, sol, papar, krušne mrvice. Dobro promiješajte, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na osam sati. Izvadite povrće iz hladnjaka, dodajte mu nasjeckane jagode (nekoliko jagoda sačuvajte cijele za serviranje) pa sve izblendajte. Dodajte još soli i papra ako je potrebno. Poslužite vrlo hladno, ukrašeno jagodama, a možete u gazpacho dodati i krutone od kruha ili trakice pršuta.

RECEPT DANA Ovaj banana kruh je brzo gotov, a trebaju vam samo 4 sastojka

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 02.07.2023.

    odlična juha

Komentiraj...
Vidi sve komentare