Ovo je odličan i lagan desert za ove vruće ljetne dane. Umjesto jagoda možete staviti neko drugo voće, na primjer marelice ili breskve. Svakako dobro ohladite prije posluživanja
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 500 g jagoda, prepolovljenih, ili ako su veće, izrezanih na četvrtine
- 1 limun - izribana korica i sok
- 100 g šećera
- 150 ml mascarponea
- 300 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica paste od vanilije ili aroma vanilije
- 4 keksa - zdrobljena (čajni kolutići ili nešto slično)
- po želji šaka pistacija - grubo nasjeckanih
Postupak:
Stavite jagode, limunov sok, šećer i 2 žlice vode u tavu i na srednje jakoj vatri kuhajte 5 minuta, dok voće ne omekša. Prebacite u keramičku posudu i ostavite neka se ohladi. Potom izradite oko 300 g te smjese u blenderu da dobijete glatku kremu.
U drugoj posudi umutite mascarpone pa dodajte vrhnje za šlag, pastu od vanilije i koricu od limuna. Miksajte dok se ne počne zgušnjavati pa umiješate pire od jagoda.
Žlicom stavljajte mousse u staklenke ili čaše pa na to dodajte malo preostalih, kuhanih jagoda, izdrobljene kekse i pistacije. Po želji na vrh možete staviti malo šlaga. Poslužite hladno, prenosi bbcgoodfood.