Opći konsenzus među većinom onih koji rade od kuće jest da podijeljeni radni tjedan omogućuje veću produktivnost, više fokusa i više prilika da se između sastanaka obavi nešto po kući.
No dok povećani multitasking čini čuda kada prazni naše pretince s pristiglom poštom, ne čini dobro za naše prehrambene navike.
POGLEDAJTE VIDEO:
S obzirom na to da je kućni radni stol smješten na par metara od kuhinje, nekima je možda kuhinjski stol i radni stol, ne možemo se raspravljati s logikom da će nas mamiti razne grickalice koje se u kuhinji nalaze.
Rezultati kažu da nam je dosadno
Popularna aplikacija za praćenje prehrane, MyFitnessPal, objavila je novu anketu koja detaljno opisuje kako i što ljudi jedu tijekom radnih dana kod kuće. Ispitivanjem 2000 hibridnih radnika iz Ujedinjenog Kraljevstva, ispostavilo se da unose i do 800 dodatnih kalorija dnevno.
36 posto ispitanih hibridnih radnika priznalo je da grickaju zbog dosade i pristupačnosti, a ne zbog čiste gladi, a 60 posto ih je otvoreno priznalo da su se kod kuće držali nezdravije prehrane.
Grickamo i ne krećemo se
Bez jutarnjih i večernjih putovanja na posao, odlazaka do fotokopirnice ili pauza za kavu u obližnjem kafiću, rad kod kuće prirodno znači manje kretanja. Zapravo, gotovo 50 posto ispitanika u anketi otkrilo je da obično ne izlaze iz kuće kada rade od kuće.
Istraživanje je pokazalo da su zaposlenici u prosjeku napravili 4518 koraka dnevno, što je otprilike 3500 koraka manje dnevno od preporučenog cilja.