broj osoba: 4
priprema: 60 minuta
Sastojci:
500 g piletine, 3 mrkve, korijen celera, 3 korijena peršina, 1/2 korabice, 3 manja krumpira, list kelja, svježi peršin, jaje, malo griza, sol, papar
Priprema:
Povrće ogulite, a pile narežite na komade. U veći lonac stavite piletinu i povrće, dodajte sol i papar te sve kuhajte oko sat vremena. Pred kraj kuhanja u posudicu stavite jedno jaje, malo soli i griza dovoljno da umiješate gustu smjesu. Ostavite da stoji pet minuta. Ako volite tvrđe noklice, umiješajte više griza.
Kad su piletina i povrće skuhani, ukuhajte noklice. Žličicom zagrabite mali komad smjese za noklice te je uronite u juhu dok smjesa sama ne otpadne sa žlice. Ponovite dok ne potrošite cijelu smjesu.
Ostavite da se juha s noklicama kuha dodatnih deset minuta i spremna je za posluživanje.