To je to što me zanima!

Okrepljuje dušu i tijelo: Domaća pileća juha svima je omiljena

Iako je popularnija tijekom zimskih mjeseci i tijekom sezone prehlada, domaća pileća juha uvijek je odličan odabir jer okrepljuje tijelo i dušu, a vole ju skoro svi
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 60 minuta

RECEPT DANA Fina kuhana govedina u umaku od medvjeđeg luka s krumpirom

Sastojci:

500 g piletine, 3 mrkve, korijen celera, 3 korijena peršina, 1/2 korabice, 3 manja krumpira, list kelja, svježi peršin, jaje, malo griza, sol, papar

Priprema:

Povrće ogulite, a pile narežite na komade. U veći lonac stavite piletinu i povrće, dodajte sol i papar te sve kuhajte oko sat vremena. Pred kraj kuhanja u posudicu stavite jedno jaje, malo soli i griza dovoljno da umiješate gustu smjesu. Ostavite da stoji pet minuta. Ako volite tvrđe noklice, umiješajte više griza.

Kad su piletina i povrće skuhani, ukuhajte noklice. Žličicom zagrabite mali komad smjese za noklice te je uronite u juhu dok smjesa sama ne otpadne sa žlice. Ponovite dok ne potrošite cijelu smjesu.

Ostavite da se juha s noklicama kuha dodatnih deset minuta i spremna je za posluživanje.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare