To je to što me zanima!

Okadite sve kuteve: Lavanda za bolji san, divlji pelin nas 'diže'

Pelin, slično kao i lavanda, ima sposobnost rastvaranja teških energija. Borovica, čiji plodovi, kad se kade, prostoru daju aromatičan miris šume, uglavnom nam pomaže da lakše dišemo...
Vidi originalni članak

Lavanda se nekad tradicionalno koristila za kupanje, ali i za njegu kože jer ima jaka antivirusna i protuupalna svojstva, pomaže kod suhe, oštećene i od sunca izgorjele kože.

- Možda je najviše poznato eterično ulje lavande, stoga preporučujem da gledate koju vrstu lavande, točnije eteričnog ulja kupujete, koje je kvalitete i sukladno tome koja joj je cijena i od koga kupujete ako kupujete domaće. Njezino eterično ulje često se miješa s bazičnim uljima ili alkoholom, čime se drastično smanjuju kvaliteta i ljekovita svojstva - objašnjava nam fitoterapeutkinja Gloria Glušac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naberite nekoliko grančica, osušite je, a zatim "oslobodite" cvjetiće.

- Lavandu također možete kaditi, jednako kao što to činimo sa smolama, tamjanom ili smirnom. Osim fantastičnog mirisa koji djeluje opuštajuće i umirujuće dok, recimo, meditirate, kaditi lavandu možete i onda kad ne možete zaspati i prespavati noć u komadu, kad se budite s košmarom u glavi ili anksioznim mislima, kod imate paralizu sna i strahove - kaže Gloria i dodaje kako se na latinskom za lavandu kaže "lavare", a to znači prati, čistiti...

PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA Recept za domaći pelinkovac

- I zaista, lavanda ima sposobnost da očisti svu tešku i negativnu energiju zbog koje se osjećamo nelagodno. Također, može očistiti našu auru od negativnih vibracija, kao i neke čudne vibracije u našem prostoru zbog kojih se osjećamo uznemireno. Kad kadimo prostor lavandom, najbolje je otvoriti sva vrata i prozore, dobro okaditi sve kutove i izaći iz tog prostora na nekih pola sata i zatim se vratiti - savjetuje Gloria.

Postoji još niz moćnih biljaka koje možemo kaditi, kao što je to divlji pelin. Ako ga ne možete naći u prirodi, poslužit će i pravi pelin iz naših vrtova.

Lovor, pelin, borovica

- Jednak je postupak kao i s lavandom. Naberite listove, pustite ih da se osuše i zatim njime kadite ‘negativne’ prostore. Pelin, slično kao i lavanda, ima sposobnost rastvaranja teških energija. Zatim možemo kaditi i lovor koji pomaže kod glavobolje. Još jedna biljka, točnije njezini plodovi, koji se najčešće koriste kao začin, može nam poslužiti za kađenje nas samih ili prostora u kojima boravimo. Riječ je o borovici, čiji plodovi, kad se kade, prostoru daju aromatičan miris šume. Uglavnom nam pomaže da lakše dišemo, kod upala, kašlja ili šlajma, ali nam unosi i neku novu svježinu, energiju te pomaže da se pokrenemo - otkriva Gloria.

VRLO SU KORISNE 5 ljekovitih biljaka za posaditi doma - smiruju mnoge tegobe

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare