To je to što me zanima!

Odvratan razlog zbog kojeg bi brašno trebalo biti u zamrzivaču

Žena se šokirala onime što je pronašla u hermetički zatvorenoj posudi u kojoj je čuvala brašno. Stručnjaci preporučuju čuvanje brašna u zamrzivaču kako bi se spriječio ovaj problem
Vidi originalni članak

Dok se pripremala za pečenje, žena je ostala užasnuta nakon što je otvorila brašno i vidjela da se u njemu nalaze sitni kukci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odlučila je problem podijeliti na društvenim mrežama.

- Što se događa? Spremala sam se za pečenje i primijetila sam nekoliko smeđih mrlja u brašnu, a kad sam podignula poklopac, te stvari su gmizale po brašnu. Što je ovo? Nikad više neću peći. Ovo je hermetički zatvorena posuda, kako ove stvari ulaze ovamo? - šokirala je.

ZDRAVA HRANA Evo što se sve događa u tijelu ako jedete banane svaki dan

Njezin je video prikupio više od sto tisuća lajkova, a pratitelji su se brzo javili i objasnili što bi to moglo biti.

- Kada sam prvi put otkrio žižak, moja je duša doslovno napustila moje tijelo - pisali su.

Grinja ili žižak od brašna, također poznat kao psocid, je sićušni smeđi ili crni insekt koji živi u suhoj hrani, uključujući i šećer.

@tiktokkiddydoc What the hell? #baking #insects ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

- Oni nisu uzrokovani lošom higijenom. Psocidi se mogu pronaći u najčišćim ormarima i najčišćim kuhinjama. Više vole živjeti na tamnim, toplim i vlažnim mjestima kao što su nabori pakiranja u ormarićima za hranu. Oni žive oko 6 mjeseci za koje vrijeme ženka može položiti do 100 jaja. Ne šire bolesti, ne grizu i ne oštećuju imovinu. Brojnost psocida može se brzo povećati u ljeto i ranu jesen kada su uvjeti topliji. Psocidi se hrane širokim spektrom prehrambenih proizvoda, uključujući brašno, kao i mikroskopskim plijesnima koje se razvijaju u vlažnim uvjetima - objašnjavaju stručnjaci.

ODLIČNA NAVIKA Ovo su razlozi zašto je dobro svaki dan popiti toplu vodu s limunom odmah nakon buđenja

Neki su predložili čuvanje brašna u zamrzivaču kako bi se spriječilo da se to ponovi. Također biste uvijek trebali stavljati brašno u hermetički zatvorene posude, a prostor u smočnici održavati dobro prozračenim jer se grinje razmnožavaju u vlažnim uvjetima.

Smočnice bi također trebalo često čistiti kako biste se riješili odbačene hrane ili one kojoj je istekao rok trajanja, donosi The Sun.

SUPER ZDRAVA NAMIRNICA Cvjetača obiluje vitaminima, a priprema se na brojne načine

Idi na 24sata

Komentari 11

  • AfroditaDiana 12.01.2024.

    Mrzim te stvorove. Nalijepiti skupe Autan trake s unutarnje strane svakog ormarića i trebalo bi biti ok. :o

  • dancefloor 12.01.2024.

    A kak su ljudi negda skladistili brasno vu hiži i kulko miši i štakori je proletjelo v mlinu skupa z mlinarom?Pa su ljudi i dan danas zivi mislim na ove punoljetne 90+

  • VolbeatDbv 12.01.2024.

    meni se uvijek pojave u oštrom brašu kojeg dosta rjeđe koristim, pa u pravilu bacim dio u smeće (bez obzira što ga stavim u staklenku), jer ne postoji pakovanje manje od kila

Komentiraj...
Vidi sve komentare