To je to što me zanima!

Oduševit će klince: Gingerbread keksi u raznim fora oblicima

Ovi keksi su idealni za blagdansko razdoblje jer se ne moraju odmah pojesti, a ukusan su zalogaj koji će sve oduševiti. Pustite mašti na volju i napravite originalne oblike s božićnom temom
Vidi originalni članak

broj osoba: 6

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

145 g maslaca, 150 g smeđeg šećera, 160 ml melase, 1 veće jaje, sobne temperature, 1 žličica čistog ekstrakta vanilije, 440 g višenamjenskog brašna, 1 žličica sode bikarbone, 1/2 žličice soli, 1 žlica mljevenog đumbira, 1 žlica mljevenog cimeta, ½ žličice mljevenog klinčića po želji, glazura za kolačiće ili kraljevska glazura (royal icing)

ISPUNITE ANKETU Recept koji je posvađao Hrvate: Stavljate li jabuku u francusku?

Priprema:

U velikoj zdjeli ručnim mikserom miksajte maslac dok ne postane gladak i kremast. Dodajte smeđi šećer i melasu te tucite dok se ne sjedini i postane kremasto. Dodajte jaje i vaniliju te nastavite miješati velikom brzinom dvije minute. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol, đumbir, cimet, piment i klinčić dok se ne sjedine. Na maloj brzini polako umiješajte mokre sastojke dok se ne sjedine. Podijelite tijesto na pola i stavite svaki na veliki komad plastične folije. Ohladite tijesto najmanje tri sata i do tri dana. Hlađenje je obavezno za ovo tijesto. Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite 2-3 velika lima za pečenje papirom za pečenje. Izvadite ohlađeno tijesto za kekse iz hladnjaka. Obilno pobrašnite radnu površinu, ruke i valjak za tijesto. Razvaljajte tijesto na debljinu od 5 mm. Tijesto režite na oblike. Kolačiće pecite 9-10 minuta. Ako su kalupi za kekse veći od 10 cm, pecite oko 11 minuta. Kad se potpuno ohlade, ukrasite ih po želji.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 19.12.2023.

    uz mlijeko su odlični

Komentiraj...
Vidi sve komentare