Na meso stavite kocku leda
Pitate se zašto bi itko 'zabijao' led u meso? Odgovor je jednostavan - da se ne presuši. Ovaj je trik na društvenim mrežama podijelio kulinarski šef Graham Elliot koji savjetuje: 'Oblikujte pljeskavice, a zatim stavite malu kocku leda u sredinu; ona će meso držati vlažnim i čuvati ga da se ne presuši'.
Roštilj očistite komadom luka
Luk je prirodni dezinficijens; stavite pola glavice crvenog luka na vilicu i s njom 'premažite' preko vrućeg roštilja. Ako pečete na roštilju na drva, luk jednostavno ubacite unutra na kraju.
Usitnite svježi ružmarin
I njime posipajte meso. Ne samo da je super izgleda, već dodaje 'biljni' okus mesu i povrću.
Ispod plodova mora stavite cijele kriške limuna
Naravno, limun najbolje ide uz ribu, ali taj se agrum slaže sa svim morskim plodovima; jednostavno ga narežite i poslažite ispod ribe ili morskih plodova koje pečete - neće se zalijepiti, a okus će biti odličan.
Roštilj održavajte na dvije temperature
Najvažnije je pravilo da vam ništa ne zagori: jednu stranu roštilja zato držite jako vrućom, za ono što treba brzo zgotoviti, a drugu toplom, taman da na njoj možete držati gotovu hranu da se ne hladi, savjetuje Delish.
NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi