No omiljena chefica nacije toj listi dodala je još jednu bizarnu stavku - kako točno nanijeti maslac na tost, piše CNN.
POGLEDAJTE VIDEO: Koja je razlika između margarina i maslaca
Lawson kaže da savršena metoda nije ona koja se čini najviše očitom. Gledateljima je pojasnila da se maslac maže na tost čim on izađe iz tostera, a potom prije nego što se slegne treba namazati još jedan sloj i posipati s malo soli.
- U prvom namazu maslac tostu daje sjajnu teksturu. A u drugoj fazi? Jeste li spremni? Treba mi još malo maslaca koji će ostati na površini kao zlatni komadići - objašnjavala je gledateljima mažući maslac.
POGLEDAJTE KAKO TO NIGELLA RADI:
Vjerojatno nije očekivala da će postići takvu reakciju te da će njezinu metodu prozvati kontroverznom, iako je to trebala predvidjeti s obzirom na to da je riječ o naciji koja kolektivno dobije fraz kad netko u restoranu ponudi vegansku kobasicu.
- Nigella je naciji pokazala kako se maže tost. Tih pet minuta više mi ništa ne može vratiti - napisala je ljutita gledateljica na Twitteru.
- Nigella je jedina žena na ovoj planeti koja će osvojiti moju pažnju čak i dok objašnjava kako namazati maslac na tost - kazao je drugi komentator.
Tabloidi poput Daily Mail i The Suna bez daha su izvještavali o veselju pojedinih Lawsoninih obožavatelja, dok je Telegraph dolijevao ulje na vatru objavljujući komentare priznatih chefova i njihove upute za mazanje maslaca, a niti jedan nije podupro ideju da se tost maže dvaput.
No Nigella je pronašla utočište na drugim internetskim mjestima.
- Mislim da je razumno reći kako se samo Nigella može izvući učeći nas kako namazati tost - piše Timesov kolumnist Alex Massie.
Radijska voditeljica Zoe Ball pitala je Nigellu što je to započela, te joj je posvetila dio emisije u srijedu dopuštajući slušateljima da debatiraju na ovu temu.
Lawson je uzdanica britanske televizije desetljećima, a svoj prvi kulinarski show vodila je još 1999. godine. Karizmatična prezenterica i kuharica stekla je međunarodnu slavu, a fanovi su je nazvali "domaćom boginjom".