To je to što me zanima!

Nespojivi okusi i čudna jela: Banane sa šunkom, sladoled od graha i desert od majoneze

Ono što neki ne bi ni pomirisali, drugima je vrhunska delicija. Donosimo vam tri recepta nastala u SAD-u koja se čine kao da se netko igrao sastojcima i samo ih ubacivao, pa što bude
Vidi originalni članak

Banane sa šunkom i umakom hollandaise

Ovaj recept nastao je 70-ih godina prošlog stoljeća, a oni koju su kušali ovako pripremljene banane kažu da okus uopće nije loš, iako se na prvu čini nemoguće spojiti banane sa šunkom. Donosimo vam recept pa kušajte sami, zašto ne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 6 srednje velikih banana
  • 1/4 šalice soka od limuna
  • 6 tankih šnita kuhane šunke
  • 3 žlice senfa
  • umak hollandaise

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a plitki protvan premažite maslacem. Banane ogulite i premažite sokom od limuna (to sprječava tamnjenje). Svaku šnitu šunke premažite senfom pa omotajte oko banana. Slažite u protvan i pecite 10 minuta.

Na kraju sve prelijte umakom hollandaise, pecite još 5 minuta da jelo dobije lijepu rumenu boju i poslužite uz zelenu salatu.

Umak hollandaise možete kupiti gotov ili napraviti sami:

Sastojci: 

  • 2 žumanjka 
  • žlica vode 
  • žličica soka od limuna 
  • malo soli 
  • malo kajenskog papra
  • malo crnog papra
  • 60 ml rastopljenog mlakog maslaca

Priprema: 

Razmutite žumanjke sa žlicom vode pa kuhajte na pari uz neprestano miješanje tako da dobijete ljepljivu kremastu smjesu. Dodajte maslac i nastavite kuhati na pari. Kad se sve dobro poveže ubacite sok od limuna i začine. Promiješajte, i to je to.

'DELICIJE' DILJEM SVIJETA Bizarna hrana koju mnogi ne bi stavili u usta ni pod koju cijenu: Trulo meso soba, jakov penis...

Sladoled od hrenovki i graha 

Ovo čudno jelo zapravo je jednostavno napraviti, a najvjerojatnije je nastalo kao 'poslastica' za Noć vještica. Iako zvuči čudno, okus je skroz ok, ako volite hladne hrenovke i grah u umaku od rajčica.

U kalup za pripremu sladoleda na štapiću naizmjence stavljajte hrenovke izrezane na kolutiće i grah konzerviran u umaku od rajčice. Ako nemate takav grah, možete stavljati klasični pa među redove dodati malo kečapa (neki to tako rade). Sladoled potom stavite u duboko zamrzavanje i poslužite kad se skroz stegne.

Pogledajte u videu kako to napraviti:

Desert od majoneze, sira i voća

Još jedno starinsko koje i dan danas izaziva čuđenje. 

Ovaj se recept pojavio u knjizi 'Better Homes and Gardens Salad Book' koja je izdana davne 1958. godine u SAD-u. Nalik je sladoledu koji se poslužuje na listu salate.

STARINSKI KLASICI Recepti za slastice naših baka: Napravite makovnjaču, uštipke, jabuke u šlafroku, pecipaje...

Recept za Rosy koktel šnite od voća (Rosy fruit cocktail slices):

Sastojci:

  • 85 g omekšanog krem sira
  • šalica majoneze (od 240 ml)
  • šalica masnog vrhnja
  • nekoliko kapi crvene boje ili soka od višanja
  • 3,5 šalice ocijeđenog konzerviranog miješanog voća
  • pola šalice ocijeđenih višanja
  • šalica i pol sljezovih kolačića

Priprema: 

Pomiješajte krem sir s majonezom pa u to umiješajte sve ostale sastojke. Smjesu stavite u duguljastu posudu za sladoled od dvije litre i zamrznite. Neka u zamrzivaču stoji najmanje 6 sati ili preko noći. Izvadite, narežite na šnite i stavite svaki komad na hrskavu zelenu salatu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Nap7 15.06.2022.

    Na ovo bi se trebali naviknuti nakon dugo vremema

  • Dalibor0704 15.06.2022.

    Bila je dinja sa šunkom, a pureći odrezak ili divljač se pekmezom od brusnica. Ništa novo. Ako želite normalnu hranu, idite u Slavoniju ili Liku.

  • Steve01 15.06.2022.

    Za probavu dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare