To je to što me zanima!

Nemojte bacati stari kruh - tri trika kako mu vratiti svježinu

Stari kruh ne trebate bacati, već mu je lako vratiti mekoću uz par kuhinjskih trikova. Općenito bacamo previše hrane, stoga je ovo super način kako da smanjimo količinu otpada
Vidi originalni članak

Kruh je osnovna namirnica koja se zna nagomilati, naročito ako ga ne jedemo svaki dan. Nema potrebe da ga odmah bacate, jedino naravno ako ste primijetili plijesan. Ako ne želite napraviti knedle ili pohati ga, a nije super suh da od njega napravite mrvice, vratite mu vlagu na nekoliko načina.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tu su tri zanimljive metode kojima ćete kruh vratiti u gotovo prvobitno stanje.

U mikrovalnoj

Grijanje u mikrovalnoj najbrža je metoda te daje najbolje rezultate.

Prvo navlažite kruh na način da ga omotate u papirnati ručnik koji je prije smočen. Nadalje, stavite u mikrovalnu i zagrijte na kratko vrijeme, najmanje desetak sekundi, ovisno o mikrovalnoj.

GLATKE NOGE DO LJETA Namirnice koje rješavaju celulit: Jabuka, kamilica, jaja i paprika

Nakon toga će biti mekan, kao da je svjež.

U pećnici

Ako nemate mikrovalnu, i ovo je dobar način, no trajat će malo dulje. Prvo treba zagrijati pećnicu na 150 do 180°C. Nakon toga omotajte kruh u aluminijsku foliju. Ako je jako suh, prvo ga malo potapkajte mokrom krpom.

Pazite s količinom vode, kako se ne bi na koncu pretvorio u kašu, jer se nalazi u aluminijskoj foliji.

EKO SAVJET Ne bacajte hranu: Od ostataka mesa napravite salatu ili umak

Nakon deset do dvadeset minuta kruh će biti kao i prije.

Uz pomoć celera

Osvježavanje kruha vrlo je praktično za kruh koji je narezan. Ovo treba napraviti večer prije, odnosno u vrećicu s kruhom staviti jednu do dvije stabljike celera. Ujutro samo maknete celer, a kruh će upiti vlagu iz celera.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • mars7 11.06.2024.

    moze se staviti u tost kad je topao bolji je

  • Kokolo Moj 11.06.2024.

    Pohani kruh napravite od njega ako se ne mrvi previše. Moj recept je:2 jaja se jako izmute, da se počnu pjeniti, tada dodate mlijeka i malo soli i malo vegete i još dodatno jako promućkate. Narezati 2 cm debele šnite tako da što više upiju i zagrijte jako ulje, dobro natopite obje strane šnite kruha u jaja, da baš upije i onda na vruće ulje 30 sekundi s jedne strane i brzo okrenete na drugu pa minutu i onda još pola minute na drugu stranu. Pustite na papirnatim maramicama da se upije višak ulja. Ako je ulje jao vruće neće se stiči upiti u kruh pa neće biti masno jer jaja koaguliraju i zatvore pore kruha.

  • Nobody7 11.06.2024.

    Lijepo posloženi clanci. Prvo kakanje pa kruh😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare