To je to što me zanima!

Korisna je! Vodu u kojoj se kuha tjestenina nikada nemojte baciti

Većina ljudi radi grešku kad vodu u kojoj su kuhali tjesteninu bace u odvod. Ona se može dobro iskoristiti u pripremi umaka, juhi, gulaša, variva i drugih jela.
Vidi originalni članak

Vrhunski kuhari tu vodu preostalu nakon kuhanja tjestenine koriste prvenstveno zato što djeluje kao zgušnjivač jelima, ali im daje i punoću budući da je sol poznati pojačivač okusa. Neki od njih ju zovu i tekućim zlatom, najviše iz razloga što tijekom kuhanja poprimi zlaćanu boju, ali i zbog mnogih primjena.

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako biste dobili najviše iz pripreme tjestenine, a i da vam voda ima najbolju gustoću i okus, bitno je kod kuhanja tjestenine ne pretjerati s količinom vode. Voda u kojoj se kuha treba prekriti tjesteninu, ni više - ni manje. 

U SLAST! Top recepti za ljetne tjestenine: Isprobajte pesto s bademima, školjke na talijanski način...

Kad se tjestenina skuha u vodi ostaje koncentracija škroba, što će bilo kojem umaku ili juhi kojem dodate malo vode sa škrobom dati svilenkasti izgled i baršunastu teksturu, piše Huffington Post

Ako stavljate ulje u vodu kako se tjestenina ne bi slijepila, nemojte. Umjesto toga u prvih par minuta dobro promiješajte tjesteninu i stavite ju kuhati na laganu vatru. 

RECEPT Talijanska Pasta Primavera će probuditi nepce novim okusom

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Boopomerac 01.07.2018.

    Ova reklama je sigurno zabadava. Šta će mi voda od tjestenine kad već kupujemo vodu i za kuhanje.

  • copyright 01.07.2018.

    da ne stavljam ulje u vodu u kojoj kuham paštu (da se ne bi slijepila), nego da miješam par minuta???? Ma to se netko šali???? Nemam pametnija posla, nego miješati paštu dok se kuha! Ma da ne bi. Ovako, stavim malo ulja, i obavljam drugo, dok se pašta (s)kuha.

  • PATRICIA 01.07.2018.

    Tu vodu uvijek bacam i tako ce biti i dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare