Odrezak
Chef Yankel, glavni kuhar u ButcherBoxu, (američkoj firmi koja se bavi dostavom junetine koja je 100 posto hranjena travom, organskom piletinom i svinjetinom) savjetuje da odrezak dok je još u svom pakiranju stavimo u posudu i pustimo hladnu vodu da teče preko njega. Za to vrijeme zagrijete pećnicu na 200 °C i stavite grijati ulje u tavi (koju možete staviti u pećnicu).
Kada malo omekša, izvadite odrezak iz pakiranja i začinite te zapecite u tavi oko tri minute. Onda okrenete odrezak i tavu stavite u pećnicu na 15 minuta. Naravno, tavu koja može ići u pećnicu. Ili jednostavno prebacite u pleh.
Kada vadite odrezak iz pećnice, pazite da je dosegao dovoljnu unutarnju temperaturu. Ostavite ga da odstoji 5-8 minuta i možete početi rezati.
Piletina
Smrznutu piletinu nije dobro stavljati na roštilj ili pržiti na tavi, puno bolje rezultate dobit ćete ako je pripremate u nekom umaku. No za koji god način se odlučite pravilo je isto - spremajte ju dvostruko duže nego inače na nešto manjoj temperaturi, ali da ne bude ispod 175°C.
Svinjetina
Osim što ju možete spremati na koji god način poželite, za svinjetinu vrijedi isto pravilo kao i za piletinu. Spremajte ju dvostruko duže nego inače na temperaturi koja ne smije biti ispod 175°C.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: