To je to što me zanima!

Napravite slasnu crnogorsku pašticadu s domaćim njokima

Komad plećke posolite i popaprite te pobrašnite. Ispecite ga lagano na plitkoj masnoći pa ostavite da se krčka na umjerenoj temperaturi oko dva i pol sata dok ne omekša
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg juneće plećke
  • 40 dag luka
  • 30 dag mrkve
  • glavica češnjaka
  • 150 g celera
  • prstohvat soli
  • papar, 0,5 l crnog vina
  • 8 klinčića
  • prstohvat cimeta
  • žlica brašna
  • 1/2 žličice slatke crvene paprike
  • njoki

Priprema:

Komad plećke posolite i popaprite te pobrašnite. Ispecite ga lagano na plitkoj masnoći pa izvadite meso. Ubacite na istu masnoću što sitnije narezan luk, mrkvu i celer. Dodajte vino, mljevenu papriku, klinčić i cimet, pa nakon deset minuta ostavite meso da se krčka na umjerenoj temperaturi oko dva i pol sata dok ne omekša. Meso izrežite na odreske od oko 2 cm širine i poslužite s domaćim njokima.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • montello 05.03.2016.

    mrzim meso

  • Mala vevejica 05.03.2016.

    koje budale

  • mily 04.03.2016.

    ovaj umak je odličan i meso služim kao pečenje sa umakom, nisam nikada probala uz njoke. Ne, ne ide mi to i njoki

Komentiraj...
Vidi sve komentare