To je to što me zanima!

Napravite slasne domaće njoke uz recept nagrađivanog chefa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vrhunski chef otkrio nam je recept za domaće njoke koje možete i zamrznuti. Pomoću par trikova njoki i lazanje će biti kao iz restorana, a kad ih probate više nikad nećete koristiti kupovne
Vidi originalni članak

Za ukusne domaće njoke skuhajte krumpir u kori. Duljina kuhanja ovisi o veličini krumpira i debljini kore, a to je nekih 20 do 40 minuta, kaže nagrađivani chef Željko Neven Bremec.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kad su krumpiri gotovi, iscijedite vodu, pustite da se malo ohlade, a zatim im toplima ogulite koru i protisnite ih kroz tijesak za krumpire. Ako nemate tijesak, može poslužiti i gnječilica. Protisnuti krumpir začinite, dodajte mu jaja i brašno. Okvirno se stavlja od jedne trećine brašna do istog omjera sa smjesom krumpira, a što je više brašna, njoki će biti tvrđi i dulje će se kuhati. No puno brašna donosi i karakteristični praškasti okus njoka - objasnio nam je chef Bremec.

Danas je predsjednik i predavač na ŠKMER-u (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija), međunarodnoj organizaciji koja okuplja stotine kuhara, i često vodi radionice.

Recept: Domaći njoki

Sastojci: 1 kg krumpira, 300-400 g brašna, jaje, 2 žlice maslaca, sol, muškatni oraščić

Priprema: Krumpir kuhan u kori ogulite i protisnite kroz gnječilicu za krumpir dok je topao. U krumpir dodajte sol, maslac, muškatni oraščić i jaje. Izmiješajte i počnite mijesiti dodajući brašno, dok se tijesto lijepo ne spoji te prestane lijepiti za ruke.

Razvaljajte ga u kobasice i izrežite na željenu veličinu. Oblikujte kuglice pa vilicom ili ribežom napravite utore na njokima kako bi se bolje zadržavao u njima umak.

Zamrznite do upotrebe ili stavite kuhati u slanu kipuću vodu. Njoki su gotovi kad isplivaju na površinu, pa ih izvadite cjediljkom ili lopaticom te ubacite u umak.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • vinja 21.02.2018.

    Ništa novo. Uvijek tako radim njoke. Ponekad u smjesu nasjeckam peršunovog lišća pa njoki izgledaju prošarani a imaju i odličan okus.

  • Uragan_1 21.02.2018.

    Bijeli krumpir, jaje, griz, gustin, sol, rastopljen maslac. Dragi šefe kuhara, kad probaš ovu varijantu, spališ sve druge recepte.

  • Berger117 21.02.2018.

    kako ih ja obožavam mjesitiiii....

Komentiraj...
Vidi sve komentare