To je to što me zanima!

Napravite ovo i plijesan u vašem domu će zauvijek nestati

Najbolje je rješenje spriječiti da se uopće pojavi, no u vlažnim, hladnim i mračnim prostorima poput podruma to često nije moguće, a i način gradnje je bitan. U nižim stanovima i haustorima, vlaga je česta pojava
Vidi originalni članak

Došlo nam je vlažno vrijeme, koje itekako utječe na kvalitetu života. Naime, često se usred vlažnih dana pojavljuje plijesan, koju je teško ukloniti. Najbolje je rješenje spriječiti njihov nastanak, ali u vlažnim, hladnim i mračnim prostorima poput podruma i prostorija s lošom izolacijom to ponekad nije moguće. Stoga donosimo nekoliko najboljih načina kako se riješiti plijesni bez obzira o kojoj se prostoriji radi.

Pripremite radni prostor

Prozračite prostoriju pomoću ventilatora, usmjeravajući zrak prema van. Zalijepite plastičnu traku oko radnog prostora kako biste ga izolirali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osušite radni prostor

Povisite temperaturu u prostoriji, uključite odvlaživač zraka i ostavite ventilator da radi dok se prostor u potpunosti ne osuši. Odvlaživač je stroj koji upija vlagu iz zraka te je ključan u kućama i podrumima koje imaju visoku vlagu.

Poprskajte plijesan sredstvom za uklanjanje plijesni

Na kritična područja u podrumu nanesite sredstvo za uklanjanje plijesni te ga dobro utrljajte u zidove.

UNESITE U DOM MALO TOPLINE Jesensko uređenje doma: Hit su 'tihi luksuz', boja mahovine...

Očistite plijesan

Nakon što se sredstvo za uklanjanje osuši, spore plijesni će biti mrtve, ali plijesan će ostati. No, lako ćete je ukloniti pomoću deterdženta za suđe i tople vode.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 16.09.2024.

    U litru vode 2 ćepa varikine i u prskalicu. Promućkajte i 6,7 puta poprskajte s tim da svaki put ostavite da se osuši. Varikina će svaku gljivičnu sporu ubiti i više se neće skupljati plijessn.

  • balava nana 16.09.2024.

    A što učiniti ako nemamo plijesan? Pitam za prijateljicu.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare