Krostata od limuna
Sastojci:
Nadjev: 5 jaja, 200 g šećera, 4 limunove korice, sok 4 limuna, 250 ml vrhnja za šlag, 15 g šećera u prahu
Tijesto: 180 g brašna, 85 g maslaca, 45 g šećera, 1 jaje
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema: Za tijesto u multipraktik stavite brašno, maslac i šećer te miksajte u mrvičastu smjesu. Dodajte jaje i miksajte dok se tijesto ne oblikuje u loptu.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u krug veličine kalupa. Stavite ga najmanje 30 minuta u hladnjak.
Za nadjev istucite jaja i šećer. Umiješajte limunovu koricu i sok, pa vrhnje. Stavite sat vremena u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 190°C. Tijesto obložite papirom za pečenje, napunite ga kuglicama za pečenje pa pecite 10 minuta.
Izvadite papir i kuglice za pečenje pa pecite još 5 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 140°C. Ulijte nadjev s limunom. Pecite 30 minuta. Poslužite posuto šećerom u prahu i limunovom koricom.