To je to što me zanima!

Napravite domaći pileći kebab i organizirajte filmsku večer

Priprema ovog ukusnog jela je jednostavna i brza, a ovakav domaći 'fast food' oduševit će i mlade i stare. Organizirajte kod kuće filmsku večer uz domaći kebab i zabavite se
Vidi originalni članak

broj osoba: 4-6

priprema: 15 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

4-6 malih lepinja, 1 kg pilećih zabataka i prsa, šalica jogurta, 3 češnja češnjaka, žlica kumina, 2 žlice dimljene paprike, žlica kajenskog papra, sol, papar, limunov sok, maslinovo ulje, vrhnje, majoneza, nasjeckano povrće po izboru (rajčica, luk, salata)

DANAŠNJI RECEPT Zimsko jelo koje će vas utopliti: Istarska maneštra gotova za čas

Priprema:

U posudi pomiješajte sve sastojke osim piletine. Dobro ih povežite pa dodajte otkoštenu piletinu i u nju utrljajte dobivenu marinadu. Pustite da stoji barem tri sata. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a dok se zagrijava, piletinu nabodite na štapiće za ražnjiće. Rasporedite ražnjiće po zdjeli za pečenje i pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva. Ražnjiće okrenite pa ih pecite oko 20 minuta i s druge strane. Dok se peku, povremeno ih premažite uljem koje se sakupilo na dnu posude. Izvadite ih iz pećnice i kratko ohladite. Punite prepečene lepinje salatom, dodajte joj umak od vrhnja i majoneze pa unutra dodajte meso skinuto s ražnjića. Dobro stisnite i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare