broj osoba: 4-6
priprema: 15 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
4-6 malih lepinja, 1 kg pilećih zabataka i prsa, šalica jogurta, 3 češnja češnjaka, žlica kumina, 2 žlice dimljene paprike, žlica kajenskog papra, sol, papar, limunov sok, maslinovo ulje, vrhnje, majoneza, nasjeckano povrće po izboru (rajčica, luk, salata)
Priprema:
U posudi pomiješajte sve sastojke osim piletine. Dobro ih povežite pa dodajte otkoštenu piletinu i u nju utrljajte dobivenu marinadu. Pustite da stoji barem tri sata. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a dok se zagrijava, piletinu nabodite na štapiće za ražnjiće. Rasporedite ražnjiće po zdjeli za pečenje i pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva. Ražnjiće okrenite pa ih pecite oko 20 minuta i s druge strane. Dok se peku, povremeno ih premažite uljem koje se sakupilo na dnu posude. Izvadite ih iz pećnice i kratko ohladite. Punite prepečene lepinje salatom, dodajte joj umak od vrhnja i majoneze pa unutra dodajte meso skinuto s ražnjića. Dobro stisnite i poslužite.