To je to što me zanima!

Najčešća pogreška kod kuhanja tjestenine - to rade amateri, ali i profesionalni kuhari

Specijaliziran za talijansku kuhinju, slavni kuhar Aldo Zilli s ovom se pogreškom često susreće, kako kod profesionalaca tako i kod amatera te dijeli vrlo jednostavno rješenje
Vidi originalni članak

Prema engleskom slavnom kuharu Aldu Zilliju, specijaliziranom za talijansku kuhinju, iako spremanje tjestenine zvuči prilično jednostavno ili barem tako mislimo, postoji mnogo grešaka koje radimo kada je u pitanju ova hrana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Evo koja je najčešća pogreška kod kuhanja tjestenine i kako je jednostavno popraviti

Slavni Aldo Zilli, objasnio je da je prekuhavanje tjestenine najčešća pogreška s kojom se susreće, kako kod profesionalnih kuhara tako i kod amatera.

POJEDITE NEŠTO NOVO Tri odlična recepta s mrkvom: Tjestenina s umakom od mrkve, sočan kolač i hrskave grickalice

Ali srećom postoji vrlo jednostavno rješenje.

- Mnogi restorani prekuhaju tjesteninu, pa je poslužuju takvu, a kuhanje ovog jela treba završiti u umaku - kaže Aldo. 

Ako radite ovo jelo, skuhajte tjesteninu dvije minute manje, zatim ju dodajte u umak s vodom u kojoj ste ju spremali i završite njezino kuhanje u umaku, kako bi imala priliku upiti sve okuse, objašnjava Zilli.

PROMO Tjestenina kao obrok za sve prigode

Aldo dodaje i da se kuhana tjestenina nikada ne smije ispirati pod hladnom vodom jer se tako ispire škrob, koji pomaže vezati umak, kao i okus same tjestenine.

Također, treba paziti na pravilan omjer tjestenine i vode kod kuhanja jer je to ključno za dobro kuhanu tjesteninu. Ona zahtijeva puno prostora da se proširi dok se kuha, stoga je i veća posuda neophodna, što sprječava da se slijepi u kipućoj vodi.

Ne treba zanemariti ni redovito miješanje kako bi se sve ravnomjerno skuhalo, ali i izbjegle grudice, donosi The Sun.

SAVRŠEN LJETNI OBROK Top savjeti za pravilno kuhanje tjestenine i 10 odličnih recepata

Idi na 24sata

Komentari 30

  • June67 19.11.2022.

    Nisam ni sam obraćao puno pažnje pri kuhanju pašte dok nisam živio u Italiji 15 godina. Iako mislimo da je skuhati paštu lagano, trebamo se ipak pridržavati gore navedenog. Talijani su majstori i imaju jako veliku kulturu hrane.

  • Passepartout2. 19.11.2022.

    Nikad ne kuham tjesteninu zajedno s umakom. Uvijek je tjestenina posebno i umak posebno.

  • Ivoivic3 19.11.2022.

    Ja sam svoju i brija i sisa na kominu di se pura misa

Komentiraj...
Vidi sve komentare