Prema engleskom slavnom kuharu Aldu Zilliju, specijaliziranom za talijansku kuhinju, iako spremanje tjestenine zvuči prilično jednostavno ili barem tako mislimo, postoji mnogo grešaka koje radimo kada je u pitanju ova hrana.
POGLEDAJTE VIDEO:
Evo koja je najčešća pogreška kod kuhanja tjestenine i kako je jednostavno popraviti
Slavni Aldo Zilli, objasnio je da je prekuhavanje tjestenine najčešća pogreška s kojom se susreće, kako kod profesionalnih kuhara tako i kod amatera.
Ali srećom postoji vrlo jednostavno rješenje.
- Mnogi restorani prekuhaju tjesteninu, pa je poslužuju takvu, a kuhanje ovog jela treba završiti u umaku - kaže Aldo.
Ako radite ovo jelo, skuhajte tjesteninu dvije minute manje, zatim ju dodajte u umak s vodom u kojoj ste ju spremali i završite njezino kuhanje u umaku, kako bi imala priliku upiti sve okuse, objašnjava Zilli.
Aldo dodaje i da se kuhana tjestenina nikada ne smije ispirati pod hladnom vodom jer se tako ispire škrob, koji pomaže vezati umak, kao i okus same tjestenine.
Također, treba paziti na pravilan omjer tjestenine i vode kod kuhanja jer je to ključno za dobro kuhanu tjesteninu. Ona zahtijeva puno prostora da se proširi dok se kuha, stoga je i veća posuda neophodna, što sprječava da se slijepi u kipućoj vodi.
Ne treba zanemariti ni redovito miješanje kako bi se sve ravnomjerno skuhalo, ali i izbjegle grudice, donosi The Sun.