Ljudi čuvaju čokoladu na različite načine, uključujući u ormarićima, u hladnjaku ili u smočnici. No, stručnjaci iz Wheeldon Brothersa kažu da je važno "pravilno" skladištenje čokolade za održavanje njezinog "ukusnog okusa i teksture".
Ona mora biti na suhom i hladnom mjestu, ali nikako ne u hladnjaku.
POGLEDAJTE VIDEO:
Optimalni temperaturni raspon za čokoladu je između 18 i 21 stupanj Celzijusa. Ova temperatura sprječava topljenje, a istovremeno dopušta da složene note kakaa ostanu savršene.
Prekomjerna toplina može uzrokovati topljenje čokolade ili stvaranje bijele, praškaste površine poznate kao cvjetanje, dok jaki mirisi mogu prodrijeti u čokoladu, mijenjajući njezin delikatan profil okusa, piše Express.
Dok neki ljudi vole hrskavost koju čokolada dobije kada se čuva u hladnjaku, slično kao ako je slatka poslastica izložena toplini, niske temperature također mogu rezultirati cvjetanjem šećera.
Čokolada također može apsorbirati mirise drugih namirnica u hladnjaku, poput češnjaka i luka, što može značajno promijeniti njezin okus.
Svakako, kad ste gotovi, ostatak dobro zamotajte u foliju kako ne bi do nje došla vlaga.