To je to što me zanima!

Najbolji okus: Evo kako čuvati čokoladu za savršenu teksturu

Čokolada, bilo mliječna, tamna ili bijela, slatka je i ukusna, no prema stručnjacima, način na koji se čuva može rezultirati drugačijim okusom koji možda ne primijetite, ali može biti bolji
Vidi originalni članak

Ljudi čuvaju čokoladu na različite načine, uključujući u ormarićima, u hladnjaku ili u smočnici. No, stručnjaci iz Wheeldon Brothersa kažu da je važno "pravilno" skladištenje čokolade za održavanje njezinog "ukusnog okusa i teksture".

Ona mora biti na suhom i hladnom mjestu, ali nikako ne u hladnjaku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Optimalni temperaturni raspon za čokoladu je između 18 i 21 stupanj Celzijusa. Ova temperatura sprječava topljenje, a istovremeno dopušta da složene note kakaa ostanu savršene.

Prekomjerna toplina može uzrokovati topljenje čokolade ili stvaranje bijele, praškaste površine poznate kao cvjetanje, dok jaki mirisi mogu prodrijeti u čokoladu, mijenjajući njezin delikatan profil okusa, piše Express.

U SLAST! Sami napravite svoju čokoladu: Jako je jednostavno i prefina je

Dok neki ljudi vole hrskavost koju čokolada dobije kada se čuva u hladnjaku, slično kao ako je slatka poslastica izložena toplini, niske temperature također mogu rezultirati cvjetanjem šećera.

Čokolada također može apsorbirati mirise drugih namirnica u hladnjaku, poput češnjaka i luka, što može značajno promijeniti njezin okus.

RECEPT DANA Kocke od čokolade i kikirikija

Svakako, kad ste gotovi, ostatak dobro zamotajte u foliju kako ne bi do nje došla vlaga.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mars7 01.09.2024.

    Obozavam cokolade

  • vidime 01.09.2024.

    Kupim malo pakiranje pa nema čuvanja.

  • ZUKIZUKIZUKI 31.08.2024.

    Ostaci? Kakvi ostaci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare