To je to što me zanima!

Najbolja juha od graška i mente

Recept za ovu juhu od graška oduševit će vas i osvježiti. Dodatak mente ovom jelu dodaje jednu neočekivanu notu koja će razveseliti i najzahtjevnija nepca
Vidi originalni članak

Priprema:

Rastopite maslac u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte otprilike pet minuta, a zatim dodajte i grašak. Nakon nekoliko minuta dodajte temeljac i pustite da lagano zavrije. Sa stabljike mente skinite listove i stavite ih sa strane. Stabljike stavite u tavicu i pustite da ponovno zavrije. Pokrijte i kuhajte još otprilike sedam minuta, sve dok grašak ne postane mekan. Maknite s vatre, izvadite stabljike mente i stavite unutra listove. Ubacite u blender ili izradite štapnim mikserom u kremastu juhu. Vratite u tavicu, posolite i popaprite. Možete poslužiti toplo ili hladno, s malo kiselog vrhnja i hrskavim kockicama kruha.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

100 g maslaca, veliki luk, kg zaleđenog mladoga graška, 850 ml vrućeg pilećeg ili povrtnog temeljca, svežanj svježe mente, sol, papar, kiselo vrhnje

SUPER RECEPT Sirup za jačanje imuniteta lako možete napraviti sami kod kuće

Broj osoba: 4

Priprema: 20 minuta


 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 26.02.2024.

    juhe od povrca su mi najbolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare