To je to što me zanima!

Na Adventu možete isprobati i slane fritule: Imamo recept!

Fritule od maslina ćete na ovoj kućici platiti 5 eura, od pancete 7 i od ribe 9 eura. Sve tri vrste fritula se dobro prodaju jer svi koji naruče jedne na kraju naruče i druge i treće, rekao je vlasnik kućice Romano
Vidi originalni članak

Ođe Ođe – dubrovačka kućica na Europskom trgu se prošle godine proslavila slanim fritulama, a ove godine je opet došla na isto mjesto s još jednom vrstom više. 

- Mi smo prošle godine došli na ideju da ponudimo slane fritule na Adventu pošto ih i doma radimo svojim prijateljima, pa smo željeli to i javno prezentirati. Prošle godine smo imali dvije vrste slanih fritula, odnosno dubrovačkih prikli. To su bile od masline i ribe. Dosta dobro su prošle kod publike i zbog njih nam se gosti vraćaju i ove godine - rekao nam je glumac Romano Nikolić, vlasnik kućice te dodao da je zato u ponudu dodao i fritule s pancetom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rade je od domaće pancete od prijatelja iz Konavla, tako da zasada imaju tri vrste slanih fritula. Uz fritule od pancete ide i umak od jogurta, dimljene crvene paprike i sjeckanog sušenog vlasca. Uz ostale dvije se ne dobije umak, ali riblje fritule idu sa sušenim smokvama i sa naribanom koricom naranče. Tu nisu stavljali umak jer baš žele da se ta riba osjeti i da se ne razblažuje. Riba s kojom rade fritule je oslić.

U CENTRU GRADA Našli smo najjeftinije Dubai fritule u Zagrebu: Više su nego duplo jeftinije od onih s kućice

- Priprema slanih fritula nije kompliciranija od slatkih jer samo umjesto slatkih idu slani sastojci. Svako jutro pripremamo frišku smjesu, pogotovo s obzirom da se radi o ribi i da se stavljaju jaja u smjesu - objasnio je.

Sve tri vrste fritula se dobro prodaju, svi koji naruče jedne na kraju naruče i druge i treće tako da su gosti sa svima zadovoljni. Fritule od maslina ćete na ovoj kućici platiti pet eura, od pancete sedam i od ribe devet eura. 

ŠAROLIKA PONUDA Veliki gastro vodič po Adventu u Zagrebu: Evo gdje pojesti dobre fritule i kobasice i za koji novac

U ponudi osim slanih fritula imaju i platu dubrovačkih proizvoda., ušećerene bademe, arancine, i vrući koktel Libertas. Osmislila ga je koktel-majstorica Ivana Marešić, a zamislila ga je kao odu Dubrovniku u vrijeme Božića. Koktel je pun mirodija i okusa s hrvatskog juga, s vodećim notama zimskih citrusa - gorke naranče, limuna i mandarina, podržane slatkoćom sočne smokve i vanilije, s alkoholnom bazom mješavine odležanog ruma i aromatičnog gina.

U nastavku vam donosimo i recept kako pripremiti slane fritule od ribe.

Recept za slane fritule od ribe

Sastojci:

  • 250 g bijele prokuhane ribe (bakalar, oslić)
  • 100 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • prašak za pecivo
  • 100 ml vode u kojoj se kuhala riba
  • 2 režnja češnjaka
  • peršin
  • sol i papar

Priprema:

Sve sastojke dobro promiješati i pržiti u dubokom ulja na temperaturi od 170°C stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Annabelle 666 06.12.2024.

    još malo o fritulama......

  • mars7 05.12.2024.

    fritule moraju bit slatke

  • nori 🖖 05.12.2024.

    Govanca za 11€. Šaljite to u Split

Komentiraj...
Vidi sve komentare