To je to što me zanima!

Musaka sa špinatom i špekom

Umjesto krumpira, napravite musaku sa špinatom. Ukusna i zdrava, s puno parmezana i špeka, ova musaka vas neće ostaviti ravnodušnima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 gr listova špinata
  • 7 jaja
  • 50 gr parmezana
  • 250 gr mljevenog mesa (piletina, puretina)
  • 50 gr na kockice narezanog špeka
  • 1/2 l mlijeka
  • 1 veliki ljubičasti luk
  • 3  jušne žlice kukuruzne krupice 
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • suhi luk za posipat 

Priprema: 

Operite listove špinata i dobro ih ocijedite. 

Dok se cijede, umutite 4 jaja, te im dodajte 3 dcl mlijeka i griz. Prelijte smjesu preko špinata. Izmještajte rukama kako bi se listovi špinata natopili smjesom. 

EKSPLOZIJA OKUSA Napravite sami slatki prutić od kikirikija i fine bijele čokolade

Nasjeckajte luk na sitno i prepržite ga na maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso, špek, sol i papar i kratko prodinstajte.

Premažite vatrostalnu posudu s uljem i izlijte pola smjese sa špinatom na dno. Lijepo ga poravnajte. Potom na smjesu dodajte dinstano mljeveno meso i na njega ostatak smjese sa špinatom. 

SEZONSKI RECEPT Ideja za ukusnu večeru: Fini tart s ricottom i medvjeđim lukom

S mikserom izmiješajte preostala tri jaja s 2 dcl mlijeka, pa dodajte parmezan i njega dobro izmiješajte. Izlijte smjesu na musaku.

Zagrijte pećnicu na 210 Celzijevih stupnjeva. pokrijte musaku poklopcem za vatrostalnu posudu i pecite 30 minuta. 

Pospite sa suhim lukom prije posluživanja.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap* 05.04.2022.

    S spinatom najbolja

Komentiraj...
Vidi sve komentare