Sastojci:
- 120 g maslaca
- 100 g brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 120 šećera
- 2 jaja
- 3 žlice likera od naranče
- žele: 3 omota preljeva za tortu, 3 dl soka od naranče, 50 g šećera u prahu, žličica arome naranče,
- glazura: 200 g čokolade za kuhanje, 140 g maslaca
- mousse: 250 g bijele čokolade, 100 ml mlijeka, 3 dl slatkog vrhnja, 2 bjelanjka, 2 omota želatine u prahu
Priprema:
Izmiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte šećer, omekšali maslac i jaja. Izlijte smjesu u kalup i pecite na 190°C, 15 minuta. Ohladite biskvit i poškropite likerom.
Preljev za tortu skuhajte sa sokom od naranče, šećerom u prahu i dodajte aromu. Izlijte po biskvitu i stavite u hladnjak.
Rastopite na pari 100 g čokolade i umiješajte 40 g maslaca. Izlijte čokoladnu glazuru preko stisnutog preljeva od naranče i vratite u hladnjak.
Duboki obli kalup obložite prianjajućom folijom. Zagrijte bijelu čokoladu i mlijeko, pa ohladite. Namočite želatinu.
Izmiksajte vrhnje u šlag i istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Umiješajte šlag u ohlađenu čokoladu, dodajte rastopljenu želatinu i snijeg. Ulijte smjesu u kalup i stavite u hladnjak.
Maknite pomični kalup s biskvita i želea, pa prebacite na vrh zdjele s mousseom. Pokrijte s folijom i stavite u hladnjak preko noći. Od preostale čokolade i maslaca napravite glazuru, te prelijte preko torte.