To je to što me zanima!

Mjesec plave ribe u Crikvenici: Uživa se u finoj hrani i vinima

Mjesec plave ribe traje do 20. listopada, a vezan je za projekt Cesta plave ribe, u sklopu kojega ugostiteljski objekti na ovoj rivijeri tijekom cijele godine u ponudi imaju specijalitete od plave ribe
Vidi originalni članak

Plava riba, nutritivno bogata namirnica, a ribarstvo je stoljećima bilo jedno od glavnih zanimanja Crikveničana. Generacije ribara su kroz svakodnevnu tešku borbu za preživljavanje usavršavale svoja znanja i vještine pa ne čudi stoga da su crikvenički ribari već od 18. stoljeća bili iskusni i poznati majstori u lovu na plavu ribu, ali i ostale ribe. Pod motom 'I plav i zdrav' počeo je Mjesec plave ribe tijekom kojeg će se u Crikvenici spojiti ljubav prema moru, tradiciji i suvremenosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Ulovili opasnu ribu u Jadranu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovogodišnji Mjesec plave ribe počeo je 20. rujna, a traje do 20. listopada, a vezan je za projekt Cesta plave ribe, u sklopu kojega ugostiteljski objekti na ovoj rivijeri tijekom cijele godine u ponudi imaju specijalitete od plave ribe.

Prava eno – gastro – outdoor poslastica održat će se premijerno 28. rujna duž cijele Rivijere Crikvenica. Crikvenica Food & Wine Walk vodi vas na jedinstvenu hedonističku rutu od Jadranova do Selca. Prijava i kupnja ulaznica (kotizacije od 65,00 eura) može se izvršiti na dva načina.

SUPER TRIK Imate kruh od prije par dana: Evo kako da opet bude svjež

Prijaviti se možete putem e-maila prijava@tzg-crikvenice.hr prilikom prijave napišete željeni termin polaska, nakon čega ćete e-mailom primiti podatke za uplatu. Kupiti ulaznicu putem sustava eventim.hr (čime je prijava automatski zabilježena).

U sklopu ovoga najplavijeg mjeseca odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su: Karoca, Trabakul, Burin, restorani hotela Crikvenica, Esplanade, Aminess Younique Narrivi i Miramare u Crikvenici, u Dramlju Domino, a u Selcu Ulika i restoran Hotela Marina.

Na kraju mjeseca, točnije 29. rujna od 14 sati u Bar & Restaurant Terraca u Dramlju delicijama od plave ribe posjetitelje će razmaziti chefovi Mario Mandarić i Dino Matejčić uz glazbenu kulisu sastava Splash.

Tijekom ove manifestacije dva će  restorana na Rivijeri Crikvenica svojom eno-gastro ponudom tijekom svojih ekskluzivnih večera ispričati ljubavnu priču o plavoj ribi i vinu.

DOBRO JE ZNATI Namirnice za bolju cirkulaciju

Rezervirajte svoje mjesto 4. listopada u restoranu Hotela „Esplanade“ kad će sommelierka  Lucija Matijević pokazati kako se sljubljuju  riblji specijaliteti s vinima. Drugi domaćin ekskluzivne večere bit će Restoran Burin 11. listopada, sa sommelierkom Ines Matić Matešković. Obje večere počinju u 19 sati, a podatke za rezervaciju ćete pronaći u detaljnom programu 12. Mjeseca plave ribe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare