Plava riba, nutritivno bogata namirnica, a ribarstvo je stoljećima bilo jedno od glavnih zanimanja Crikveničana. Generacije ribara su kroz svakodnevnu tešku borbu za preživljavanje usavršavale svoja znanja i vještine pa ne čudi stoga da su crikvenički ribari već od 18. stoljeća bili iskusni i poznati majstori u lovu na plavu ribu, ali i ostale ribe. Pod motom 'I plav i zdrav' počeo je Mjesec plave ribe tijekom kojeg će se u Crikvenici spojiti ljubav prema moru, tradiciji i suvremenosti.
POGLEDAJTE VIDEO: Ulovili opasnu ribu u Jadranu
Ovogodišnji Mjesec plave ribe počeo je 20. rujna, a traje do 20. listopada, a vezan je za projekt Cesta plave ribe, u sklopu kojega ugostiteljski objekti na ovoj rivijeri tijekom cijele godine u ponudi imaju specijalitete od plave ribe.
Prijaviti se možete putem e-maila prijava@tzg-crikvenice.hr prilikom prijave napišete željeni termin polaska, nakon čega ćete e-mailom primiti podatke za uplatu. Kupiti ulaznicu putem sustava eventim.hr (čime je prijava automatski zabilježena).
Rezervirajte svoje mjesto 4. listopada u restoranu Hotela „Esplanade“ kad će sommelierka Lucija Matijević pokazati kako se sljubljuju riblji specijaliteti s vinima. Drugi domaćin ekskluzivne večere bit će Restoran Burin 11. listopada, sa sommelierkom Ines Matić Matešković. Obje večere počinju u 19 sati, a podatke za rezervaciju ćete pronaći u detaljnom programu 12. Mjeseca plave ribe.