Priprema:
Sipice dobro očistite, operite i obrišite. Oljuštite češnjak i nasjeckajte ga s peršinom. Operite mrkvu i celer pa ih sitno nasjeckajte. Luk oljuštite i nasjeckajte. Na ulju popržite sipice s pripremljenim povrćem. Posebno skuhajte blitvu, krupno narežite i dodajte jelu. Zalijte vinom i rajčicom, a po potrebi dodajte vodu. Ugustite sve brašnom. Posolite, popaprite, poklopite i pirjajte jedan sat. Po potrebi još dodajte vode, a prije posluživanja umiješajte nasjeckani peršin. Dobar tek!
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
jedan kg sipica, pola kg blitve, kriška korijena celera, dvije ili tri mlade mrkvice, glavica luka, dva češnja češnjaka, peršin, brašno za zgušćivanje, jedan dl bijelog vina, jedan dl passate od rajčice, sol i papar
Broj osoba: 5
Priprema: 50 minuta