Ovaj odličan namaz od bundeve koji neki zovu maslacem, a drugi pekmezom, savršen je za dodatak kod pripreme kolača, kiflica ili jednostano premažite šnitu kruha s njim i uživajte
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 4 šalice pirea od bundeve (napravite ga sami)
- 1 šalica kristalnog šećera
- 2 šalice smeđeg šećera
- 1 žlica začina za pitu od bundeve (cimet, đumbir, muškatni oraščić, klinčić, piment)
Priprema:
Stavite sve sastojke u uređaj za sporo kuhanje, dobro promiješajte pa kuhajte na visokoj temperaturi dva sata. Promiješajte jednom ili dva puta nakon prvog sata kuhanja kako biste spriječili lijepljenje.
Potom uklonite poklopac i nastavite kuhati na visokoj temperaturi još 2 do 3 sata ili dok maslac od bundeve ne postigne željenu konzistenciju. Često miješajte kako bi para izašla.
Prebacite u staklenke i ohladite prije spremanja u hladnjak, prenosi momontimeout.com.