To je to što me zanima!

Maslac od bundeva - fini i zdravi namaz koji je lako napraviti

Ovaj odličan namaz od bundeve koji neki zovu maslacem, a drugi pekmezom, savršen je za dodatak kod pripreme kolača, kiflica ili jednostano premažite šnitu kruha s njim i uživajte
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 šalice pirea od bundeve (napravite ga sami)
  • 1 šalica kristalnog šećera
  • 2 šalice smeđeg šećera
  • 1 žlica začina za pitu od bundeve (cimet, đumbir, muškatni oraščić, klinčić, piment)

Priprema:

Stavite sve sastojke u uređaj za sporo kuhanje, dobro promiješajte pa kuhajte na visokoj temperaturi dva sata. Promiješajte jednom ili dva puta nakon prvog sata kuhanja kako biste spriječili lijepljenje.

ISPROBAJTE KOMBINACIJE Mandarine u jelima: Hrani će dati fantastičan i egzotičan okus

Potom uklonite poklopac i nastavite kuhati na visokoj temperaturi još 2 do 3 sata ili dok maslac od bundeve ne postigne željenu konzistenciju. Često miješajte kako bi para izašla.

Prebacite u staklenke i ohladite prije spremanja u hladnjak, prenosi momontimeout.com.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare