To je to što me zanima!

Maškare stižu: Isprobajte ovaj recept za krafne meke kao duša

Maškare su sve bliže, a tada će mnoge domaćice na stol izvaditi svoje krafne kako bi razveselile najmlađe. Kako biste se i vi mogli pohvaliti svojim umijećem, isprobajte naš recept za najmekanije krafne
Vidi originalni članak

broj porcija: 20

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

550 g glatkog brašna, 3 komada vanilin šećera, 5 komada žumanjka, 100 g maslaca, 1 svježi kvasac, 150 ml mlijeka, 100 g šećera, 3 žlica bijelog ruma, limunova korica, 8 dl suncokretova ulja

RECEPT DANA Zapečeni krumpir sa češnjakom i sirom je zasebno jelo i prilog

Priprema:

U malo toplog mlijeka razmutite kvasac uz malo brašna i šećera te stavite da se uzdigne. Od brašna, toplog maslaca, mlijeka, ruma, limunove korice i šećera zamijesite glatko tijesto. Mijesite dok se ne odvaja od posude, pustite da se digne te ga još jedanput premijesite. Ostavite da se još jedan put digne oko 20 minuta. Tijesto razvaljajte (debljine 1 cm), izrežite čašom ili izbadačem. Krafne dižite oko 40 minuta pa popržite u dubokom ulju.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 31.01.2024.

    Ništa do domaćih 🥯 🍩

  • mars7 31.01.2024.

    ujutro ne mogu bez krafna

  • 31.01.2024.

    Obožavam krafne

Komentiraj...
Vidi sve komentare