Maškare su sve bliže, a tada će mnoge domaćice na stol izvaditi svoje krafne kako bi razveselile najmlađe. Kako biste se i vi mogli pohvaliti svojim umijećem, isprobajte naš recept za najmekanije krafne
Vidi originalni članak
broj porcija: 20
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
550 g glatkog brašna, 3 komada vanilin šećera, 5 komada žumanjka, 100 g maslaca, 1 svježi kvasac, 150 ml mlijeka, 100 g šećera, 3 žlica bijelog ruma, limunova korica, 8 dl suncokretova ulja
Priprema:
U malo toplog mlijeka razmutite kvasac uz malo brašna i šećera te stavite da se uzdigne. Od brašna, toplog maslaca, mlijeka, ruma, limunove korice i šećera zamijesite glatko tijesto. Mijesite dok se ne odvaja od posude, pustite da se digne te ga još jedanput premijesite. Ostavite da se još jedan put digne oko 20 minuta. Tijesto razvaljajte (debljine 1 cm), izrežite čašom ili izbadačem. Krafne dižite oko 40 minuta pa popržite u dubokom ulju.