To je to što me zanima!

Mamin najfiniji zapečeni poriluk s rižom je zdrav i ukusan ručak

Ovo fino jelo ne zahtjeva dugu pripremu, a nema ni puno sastojaka. Idealno je kao ručak na hladnije dane, a okusom će oduševiti čak i one koji nisu veliki ljubitelji poriluka
Vidi originalni članak

Priprema:

Poriluk operite i narežite pa blanširajte. U drugom loncu na luku prodinstajte mljeveno meso. Dodajte u taj lonac skuhanu rižu i poriluk, sve izmiješajte pa još malo pirjajte. Dodajte sol i papar te čili. Zatim na dno vatrostalne posude za pečenje stavite nasjeckanu slaninu po želji pa sipajte smjesu s porilukom i mesom. Pecite 45 minuta, a pri kraju na vrh izlijte jaje umućeno s vrhnjem i zapecite do kraja. Dobar tek.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

3-4 poriluka, 20 dag riže, luk, 50 dag mljevenog mesa, suhe slanine po želji, kiselo vrhnje, 2 jaja, čili, sol, papar

'PJESMA' NA TANJURU Čak i to postoji! Pronašli smo recept za ukusne Baby lasagne

Broj osoba: 4

Priprema: 35 minuta

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 29.02.2024.

    super rucak

  • muf (|) 29.02.2024.

    A meso?

Komentiraj...
Vidi sve komentare