To je to što me zanima!

Ljutenica koja okusom vraća u djetinjstvo - isprobajte recept!

Ljutenica je odličan prilog jelima od mesa, a pogotovo specijalitetima s roštilja. Pripremite nekoliko teglica i sljedeći put sve oduševite kada se nađete oko rešetke za roštilj
Vidi originalni članak

broj osoba: 6

priprema: 30 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

500 g ljutih papričica, 3 - 4 kg mrkve, 7 - 9 glavica češnjaka, 2 vezice peršina, 15 žlica alkoholnog octa, 2 žlice ulja, ½ vrećice konzervansa (oko 2,5 g)

RECEPT DANA Jede vam se nešto drugačije: Napravite slasnu katsu piletinu

Priprema:

Mrkvu i ljute papričice očistite i narežite na ploške. Češnjak i peršin nasjeckajte što sitnije. Smjesu stavite u veći lonac i dobro promiješajte. Posolite po ukusu. Dodajte ocat, ulje i konzervans. Ponovno sve izmiješajte i ostavite da odstoji oko 10 sati uz povremeno miješanje. Napunite čiste staklenke do vrha pa obavezno stavite plastične pritiskivače. Staklenke dobro zatvorite i čuvajte na hladnom oko 30 dana.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare