Ljutenica je odličan prilog jelima od mesa, a pogotovo specijalitetima s roštilja. Pripremite nekoliko teglica i sljedeći put sve oduševite kada se nađete oko rešetke za roštilj
Vidi originalni članak
broj osoba: 6
priprema: 30 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
500 g ljutih papričica, 3 - 4 kg mrkve, 7 - 9 glavica češnjaka, 2 vezice peršina, 15 žlica alkoholnog octa, 2 žlice ulja, ½ vrećice konzervansa (oko 2,5 g)
Priprema:
Mrkvu i ljute papričice očistite i narežite na ploške. Češnjak i peršin nasjeckajte što sitnije. Smjesu stavite u veći lonac i dobro promiješajte. Posolite po ukusu. Dodajte ocat, ulje i konzervans. Ponovno sve izmiješajte i ostavite da odstoji oko 10 sati uz povremeno miješanje. Napunite čiste staklenke do vrha pa obavezno stavite plastične pritiskivače. Staklenke dobro zatvorite i čuvajte na hladnom oko 30 dana.