Broj osoba: 4
Priprema: 60 minuta
Sastojci:
150 g brašna, 100 g margarina, žličica soli, 1 žumanjak, 200 g sira (krem sir, svježi, ricotta), 1-2 tikvice, čili papričica (žlica čilija u prahu), 1-2 žličice vlasca, začini (sol, papar, češnjak...), sezam za posipanje, razmućeno jaje za premazivanje
Postupak:
Maslac narežite na kockice i dodajte brašnu sa soli. Mijesite dok ne dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte žumanjak i zamijesite u kuglu. Ako je potrebno dodajte žličicu, dvije vode kako biste dobili fino tijesto. Ostavite da se hladi pola sata.
Kad se ohladilo, tijesto razvijte na debljinu 3-4 mm, i to radite odmah na plehu i papiru za pečenje da ne morate prebacivati kasnije.
Premažite sirom pomiješanim sa svim začinima, a zatim poslažite tikvice koje ste narezali na tanke ploške (ostavite 3-4 cm ruba tijesta bez ičega i to preklopite na krem sir i tikvice).
Premažite jajetom, poškropite uljem i sezamom. Pecite 35-40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.