To je to što me zanima!

Lazanje s piletinom i gljivama: Ukusan ručak za cijelu obitelj

Lazanje ne moraju biti samo s crvenim mljevenim mesom jer u njih odlično ide i piletina pomiješana s ukusnim gljivama i špinatom. Ove malo drugačije lazanje će svi obožavati
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 pileća prsa
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 žlice nasjeckanog češnjaka
  • 250 g gljiva, narezanih
  • 250 g svježeg špinata
  • Suhi listovi za lazanje
  • 50 g parmezana, naribanog
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • Velika šaka krušnih mrvica

ODLIČAN RECEPT Goveđi gulaš: Ukusno jelo koje će vas ugrijati kad je vani zima

Za umak od sira:

  • 100 g maslaca
  • 100 g običnog brašna
  • 750 ml mlijeka
  • 1 žličica senfa
  • 140 g cheddar sira, naribanog

Priprema:

  1. Pileća prsa i lovor stavite u lonac i prelijte hladnom vodom. Zakuhajte pa smanjite na laganu vatru i kuhajte 20 minuta.
  2. U tavi na srednje jakoj vatri prepržite češnjak i gljive sedam minuta, umiješajte špinat, začinite i maknite s vatre.
  3. Kuhanu piletinu natrgajte i stavite u tavu s gljivama. Pomiješajte zajedno i ostavite sa strane.
  4. Za umak od sira otopite maslac u tavi. Umiješajte brašno i miješajući dodajte mlijeko. Dodajte senf i miješajte još 3 minute. Maknite s vatre, dodajte sir i ohladite 10 minuta. U tepsiju dodajte sloj kuhane piletine.
  5. Pokrijte listovima za lazanje, dodajte sloj umaka od sira. Ponovite. Pomiješajte parmezan, bosiljak i krušne mrvice u maloj posudi i pospite lazanje.
  6. Zagrijte pećnicu na 180°C stupnjeva i pecite 45 minuta do jedan sat, piše The Sun.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare