Lazanje ne moraju biti samo s crvenim mljevenim mesom jer u njih odlično ide i piletina pomiješana s ukusnim gljivama i špinatom. Ove malo drugačije lazanje će svi obožavati
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 3 pileća prsa
- 2 lovorova lista
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 žlice nasjeckanog češnjaka
- 250 g gljiva, narezanih
- 250 g svježeg špinata
- Suhi listovi za lazanje
- 50 g parmezana, naribanog
- 1 žličica sušenog bosiljka
- Velika šaka krušnih mrvica
Za umak od sira:
- 100 g maslaca
- 100 g običnog brašna
- 750 ml mlijeka
- 1 žličica senfa
- 140 g cheddar sira, naribanog
Priprema:
- Pileća prsa i lovor stavite u lonac i prelijte hladnom vodom. Zakuhajte pa smanjite na laganu vatru i kuhajte 20 minuta.
- U tavi na srednje jakoj vatri prepržite češnjak i gljive sedam minuta, umiješajte špinat, začinite i maknite s vatre.
- Kuhanu piletinu natrgajte i stavite u tavu s gljivama. Pomiješajte zajedno i ostavite sa strane.
- Za umak od sira otopite maslac u tavi. Umiješajte brašno i miješajući dodajte mlijeko. Dodajte senf i miješajte još 3 minute. Maknite s vatre, dodajte sir i ohladite 10 minuta. U tepsiju dodajte sloj kuhane piletine.
- Pokrijte listovima za lazanje, dodajte sloj umaka od sira. Ponovite. Pomiješajte parmezan, bosiljak i krušne mrvice u maloj posudi i pospite lazanje.
- Zagrijte pećnicu na 180°C stupnjeva i pecite 45 minuta do jedan sat, piše The Sun.