To je to što me zanima!

Kuhano vino po receptu Jamie Olivera - odmah će vas ugrijati

Da se sa začinima u kuhanom vinu može eksperimentirati, slaže se i poznata britanska kuharica Nigella Lawson. Ona dodaje narezanu naranču, cimet, zvjezdasti anis, med, crni čaj...
Vidi originalni članak

Iscijedite sok klementine i limete, dodajte mahunu vanilije i lovorov list, pomiješajte s vinom, zagrijte i uživajte u adventu, savjetuje poznati britanski chef Jamie Oliver. Smatra da je njegova verzija kuhanog vina poput Božića u čaši koji se ne smije propustiti.

- To je prekrasno slavlje svih božićnih začina poput zvjezdastog anisa, cimeta i indijskog oraščića. Ako imate neki začin koji obožavate, a nije nužno zimski, slobodno se poigrajte s okusima jer nećete pogriješiti - savjetuje Jamie Oliver.

RECEPT:

Sastojci: 2 boce crnog vina, 2 klementine, limeta, 300 g šećera, 6 klinčića, štapić cimeta, mahuna vanilije, 3 lovorova lista, indijski oraščić, 2 zvjezdasta anisa

BOGAT ORASIMA I ČOKOLADOM Titov kolač: Recept za desert koji se prenosi generacijama

Priprema: Uspite u lonac šećer, koru i sok limete i klementina. Dodajte sve začine. Zalijte s onoliko vina da prekrije šećer i kuhajte dok smjesa ne postane sirupasta. Nakon desetak minuta dodajte ostatak vina.

Slobodno eksperimentirajte okusima

Da se sa začinima u kuhanom vinu može eksperimentirati, slaže se i poznata britanska kuharica Nigella Lawson. U lonac s crnim vinom obvezno dodaje narezanu naranču, cimet, zvjezdasti anis, med, ali i šalicu jakoga crnog čaja (earl greya) te malo tamnog ruma. Nigella smatra da na ovaj način kuhano vino dobije poseban okus.

POMODARSTVO ILI POTREBA? Raw food: Recepti za kolače, pizzu, lazanje, umake, ražnjiće

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 05.12.2019.

    ne volim kuhano vino

  • Anakin S 05.12.2019.

    Bučkuriš..

  • 05.12.2019.

    Eeee ajd prekinite, da je znao kuhati ne bih propao. I nes ti recepta za kuhano vino...pa zagorci najbolje znaju, pitajte njih🥂🍷

Komentiraj...
Vidi sve komentare