To je to što me zanima!

Kroketi sa sirom i vrhnjem su jako fini, a lako ih je napraviti

Kroketi su jedan od omiljenijih načina pripreme krumpira, a uz nekoliko korisnih savjeta ispast će vam toliko ukusni da ćete prste lizati. Odlično idu uz svježi sir i vrhnje...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g kuhanog krumpira
  • 2 jaja
  • 100 g oštrog brašna
  • 2 žlice vrelog mlijeka
  • 150 g ribanog parmezana

za paniranje: 2 jaja, krušne mrvice, sjeckani peršin

RECEPTI Krafne, fritule i kroštule: Toliko su ukusne da ćete prste lizati...

Priprema:

Krumpir propasirajte dok je još vruć te dodajte jaja, brašno, mlijeko i sir i zamijesite tijesto. Napravite loptice i panirajte ih u umućenim jajima i krušnim mrvicama pomiješanim sa sjeckanim peršinom. Pržite krokete u većoj količini jako zagrijanog ulja dok ne porumene.

Poslužite ih s umakom od sira ili vrhnja u koji možete dodati neke začine, na primjer - crvenu papriku, kopar ili češnjak.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • slatko volim 05.02.2018.

    Ne volim krokete, ne idu mi ni u jednoj varijanti.

  • 05.02.2018.

    vjerujem da su ukusni, kao što su i kroketi od riže... sutra na meniju .

  • 05.02.2018.

    ma odlično super

Komentiraj...
Vidi sve komentare