Ovo lagano jelo je vrlo brzo gotovo, za nekih 20-ak minuta. Umjesto slanine možete dodati malo aromatičnog sira, masline ili čak hrenovke narezane na kolutove - poigrajte se okusima
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 300 g tjestenine, penne ili farfalle (može biti i od integralnog brašna)
- 200 g jogurta
- 2 žličice Dijon senfa
- 1 žličica meda
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- ribana korica jednog limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 velike rajčice, grubo nasjeckane
- šaka baby špinata, grubo nasjeckanog
- malo svježeg bosiljka, nasjeckanog
- 6 šnita slanine ispržene na tavi, da bude hrskava
- sol i papar po želji
Priprema:
Skuhajte tjesteninu i ohladite. U međuvremenu u velikoj zdjeli pomiješajte jogurt, senf, med, češnjak, koricu limuna, maslinovo ulje i začine. Pomiješajte to s tjesteninom pa dodajte rajčice, špinat i bosiljak.
Rasporedite na tanjure i pospite izmrvljenom slaninom, prenosi bbcgoodfood.com.