Sastojci: (biskvit za kalup 20 cm)
- 2 jaja
- 80 g šećera
- pola vanilin šećera
- 80 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 70 g glatkog brašna
- 20 g kakaa
- pola praška za pecivo
Krema:
- 350 ml mlijeka
- 70 g šećera
- pola vanilin šećera
- 50 g griza
- 90 g kokosa
- 60 g maslaca
Ganache:
- 100 ml slatkog vrhnja za šlag
- 100 g tamne čokolade
Dodatno:
- 150 ml mlijeka
- 1-2 žlica šećera
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C stupnjeva. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se spoji. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20-25 minuta.
Topao biskvit prelijte preljevom koji ste pripremili tako da ste zakuhali mlijeko s malo šećera. Kremu pripremite tako da u loncu zakuhate mlijeko i šećere, kratko maknete s vatre pa umiješate griz i kokos. Vratite na vatru i kuhajte još 2 minute dok se ne zgusne.
U gotovu kremu dodajte maslac narezan na kockice, izmiješajte dok se ne otopi pa s kremom prelijte tortu koju ste ostavili u kalupu.
Za ganache preljev u manjem loncu pomiješajte slatko vrhnje za šlag i čokoladu pa zakuhajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i ostavite da se hladi nekoliko sati.