Kraljica je rijetko mijenjala svoju zdravu prehranu, a kajgana je bila njezin omiljeni doručak. Uz to je kraljica Elizabeta II. obožavala jesti čajne kolačiće, ribu, mango i džem od jagoda. Čak je govorila o tome da jede sendviče s džemom svaki dan uz čaj.
POGLEDAJTE VIDEO:
Kajgana s dva tajna sastojka
Kajgana kraljice Elizabete uključivala je muškatni oraščić i limun. Možda zvuči malo čudno, ali je potpuno istinito.
Kad bi kraljica za doručak željela hranu punu proteina, njezin bi kuhar počeo s tri organska jaja i žlicom mlijeka. Dobro bi izmiksao prije nego što bi smjesu izlio u zagrijanu tavu na laganoj vatri sa žlicom maslaca. To je bilo kako bi se izbjegle grudice. Neposredno prije nego što bi se jaja stvrdnula, dodao bi otprilike žličicu limunove korice i prstohvat muškatnog oraščića. Nakon što su se jaja potpuno stvrdnula, ukrašena su crnim paprom i vlascem i odmah poslužena Njezinom Veličanstvu.
Što je još kraljica jela tijekom dana?
Za užinu, obično je kraljica Elizabeta uživala u šalici Earl Grey čaja uz čajno pecivo.
Za ručak je redovito jela ribu s povrćem kuhanim na pari. Također je rado grickala male kekse i sendviče.
Njezino Veličanstvo je voljelo losos i često je tu ribu biralo kao svoje glavno jelo za večeru. Bijele breskve uzgojene u blizini dvorca Windsor bile su njezin omiljeni desert. Fina dijeta za finu damu.