Sastojci:
- 340 grama kristalnog šećera
- 235 ml biljnog ulja
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 360 grama prosijanog brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 120 ml soka od naranče
- 1 žlica ribane narančine korice
Postupak:
Umutite šećer s biljnim uljem i jajima pa dodajte ekstrakt vanilije. Potom uspite brašno, prašak za pecivo, sol, koricu naranče i na kraju sok od naranče. Promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine.
Tijesto ulijte u kalupu za kuglof i pecite na 180 stupnjeva 50 minuta ili dok čačkalica iz biskvita ne izađe čista.
Napomena: Uvijek koristite svježi sok od naranče jer je tako kolač daleko ukusniji od kupovnog soka. Po želji možete naranču zamijeniti nekim drugim citrusom poput limuna, klementine, grejpa...
Također, u kolač možete dodati i malo mljevenog muškatnog oraščića ili klinčića, prenosi portal littlesunnykitchen.com.
Ukoliko nemate kalup za kuglof, napravite ga u klasičnom kalupu za tortu. Ovaj odličan, sočan kolač možete preliti s malo grčkog jogurta, to će mu dati posebno svjež okus.