Sastojci:
- 200 ml maslinovog ulja
- 225 g pistacija
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 150 g kukuruznog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 200 g nasjeckanih jagoda
- šećer u prahu za posipanje
- grčki jogurt za posluživanje uz kolač
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premažite kalup za tortu s malo maslinovog ulja. U blender stavite 200 g pistacija i usitnite poput mljevenih badema.
Potom umutite šećer i jaja mikserom tako da smjesa bude pahuljasta (oko pet minuta) pa dodajte maslinovo ulje, mljevene pistacije, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano umiješajte i jagode pa smjesu prebacite u kalup. Na vrh rasporedite ostatak pistacija (grubo nasjeckanog).
Pecite oko 50 minuta, ili dok se kolač ne digne i dobije lijepu rumenu boju. Čačkalicom provjerite je li pečen iznutra - kad čačkalica izađe iz kolača čista, možete ga izvaditi.
Gotov kolač ohladite pa pospite šećerom u prahu. Poslužite s grčkim jogurtom i komadićima jagoda, prenosi bbcgoodfood.com.