To je to što me zanima!

Kolač od jagoda, pistacija i maslinovog ulja - fantastičan je

Želite li kušati nešto novo, svakako napravite ovaj odličan desert prepun okusa, mirisa i fine teksture. Ukoliko nemate jagoda, u kolač možete staviti i borovnice, maline, kupine...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 ml maslinovog ulja
  • 225 g pistacija
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli 
  • 200 g nasjeckanih jagoda
  • šećer u prahu za posipanje
  • grčki jogurt za posluživanje uz kolač

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premažite kalup za tortu s malo maslinovog ulja. U blender stavite 200 g pistacija i usitnite poput mljevenih badema.

Potom umutite šećer i jaja mikserom tako da smjesa bude pahuljasta (oko pet minuta) pa dodajte maslinovo ulje, mljevene pistacije, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano umiješajte i jagode pa smjesu prebacite u kalup. Na vrh rasporedite ostatak pistacija (grubo nasjeckanog).

SLATKI ZALOGAJČIĆI Recept za medenjake koje baš svatko može napraviti kod kuće

Pecite oko 50 minuta, ili dok se kolač ne digne i dobije lijepu rumenu boju. Čačkalicom provjerite je li pečen iznutra - kad čačkalica izađe iz kolača čista, možete ga izvaditi.

Gotov kolač ohladite pa pospite šećerom u prahu. Poslužite s grčkim jogurtom i komadićima jagoda, prenosi bbcgoodfood.com.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 09.04.2021.

    Jagode su mi 😋

  • nap 07.04.2021.

    volim jagode 🍓

Komentiraj...
Vidi sve komentare